Janne Andersson tyckte att Sverige förlorade för stort.
Janne Andersson tyckte att Sverige förlorade för stort.

Anderssons största förlust med landslaget

Ett svidande nederlag – och hans största förlust som förbundskapten. Spaniens 3–0 i EM-kvalet var svårt att svälja för Janne Andersson i hans 40:e landskamp.

ANNONS
|

Några förluster med 2–0, värre än så har det aldrig varit sedan han tog över landslaget efter Erik Hamrén sommaren 2016.

Den här gången var resultatet i underkant.

Spanien var överlägset på alla fronter och hade det inte varit för Robin Olsens räddningar, främst i första halvlek, kunde siffrorna blivit betydligt större på Santiago Bernabéu.

Ändå tyckte Andersson att hans lag på det stora hela höll sig till de taktiska direktiven och spelarna gjorde vad de kunde.

"Kunde rå på dem"

- Taktiskt sett genomför vi matchen som vi måste göra mot ett lag av Spaniens klass. Det är bra förutom en period efter en kvart när Robin gör några bra räddningar som det inte är som det ska. Annars stänger vi och de kommer inte in.

ANNONS

- 0-0 i paus och det kändes som att vi kunde rå på dem. Det jag inte var riktigt nöjd med var duellspelet, där ska vi kunna mäta oss bättre och vi slog bort lite för många bollar, säger Janne Andersson.

Tappar med Claessons skada

Viktor Claessons knäskada mitt i den första halvleken var olycklig, lika mycket för honom som för laget.

- När han bli skadad är han som allra bäst när han dragit förbi en motståndare. Visst tappar vi en liten dimension med Viktor. Ett tidigt byte i en sån här match är aldrig bra... det tidiga bytet fördärvar en del, men Jakob Johansson kommer in och gör en gedigen match.

De två dömda straffarna – i 63:e och 85:e minuten – hade han inga större invändningar mot.

- De behövde två straffar för att bryta ned oss. Jag tycker 3–0 är för mycket. De är bättre än vi över 90 minuter, det är inget att hymla om, men lite mer kunde vi ha fått med oss. Vi behöver ha lite marginaler med oss och det hade vi inte i dag. Hade vi kunnat hålla emot ett litet tag till tror jag att vi hade kunnat rå på dem.

ANNONS
Madrid, TT:s utsände

ANNONS