Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollens förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.

Andersson om Zlatan: Välkommen att ringa

Zlatan ibrahimovic kommer nästan dagligen med kryptiska uttalanden om VM-spel. Förbundskaptenen Janne Andersson tar det hela med ro.

Zlatan Ibrahimovic är i gång och spelar igen efter sina skadebekymmer och har gjort succé i sin nya klubb LA Galaxy med tre mål på tre matcher. I intervjuer och inlägg på sociala medier antyder anfallsstjärnan att han är intresserad av VM-spel.

Men det lägger inte Andersson någon vikt vid.

- På Zlatan-fronten är läget precis som det har varit från dag ett, säger Janne Andersson till Dagens Nyheter.

- Han har sagt nej och det är det som gäller. Sen har jag full förståelse för att frågan dyker upp igen efter hans kommunikation. Det är klart att folk blir nyfikna.

Andersson säger att det är upp till Ibrahimovic att höra av sig om han är intresserad av VM-spel.

- Vi hade ett samtal efter EM där vi stämde av vad som gäller. Skulle han ändra sig är han välkommen att ringa. Jag kan inte lyssna på och förhålla mig till vad som står i media hela tiden. Jag måste ha en direktkommunikation med spelarna.

- Någon sade att ”nu blir du väl lite sur att Zlatan gjorde mål för nu väcks frågan igen?”. Jag tycker tvärtom att det är jätteroligt att det går bra för Zlatan. Precis som att det är kul att det går bra för (Pontus) Wernbloom. Hur ska jag tycka att det är negativt?

Wernbloom har liksom Ibrahimovic tackat nej till landslaget.