Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s Tobin Heath och Sveriges Jonna Andersson i en duell.

Andersson om 0–2-målet: "Det är oturligt"

Jonna Andersson styrde olyckligt in USA:s andra mål, som blev en omdiskuterad historia i gruppfinalen mot Sverige. Målet VAR-granskades då Carli Lloyd befann sig i offsideposition i samband med det inledande inlägget. Efter en lång titt på sekvensen godkändes målet och USA kunde vinna med just 2–0.

USA gjorde 2–0 tidigt i den andra halvleken i gruppfinalen i fotbolls-VM, när en boll spelades in från vänsterkanten. Bollen gick förbi samtliga svenska försvarare fram till Tobin Heath som sköt från nära håll, till höger om målet. Via Jonna Anderssons ben gick bollen i nät och slutresultatet 2–0 fastställdes.

- Det är billigt. Jag pratade med Hedvig direkt efter och hon vill att jag släpper den så hon ska få skjuta. Men jag får ut benet och den styrs på mig. Jag tycker att jag kan komma in tajtare och blockera det. Det är oturligt och något man får se och lära av, säger Jonna Andersson.

Men borde målet ha godkänts? I samband med att bollen gick in i straffområdet var Carli Lloyd offside. Målet VAR-granskades men domarens inledande beslut kvarstod. Målet godkändes då Carli Lloyd inte bedömdes ha påverkat spelet.

Jonna Andersson uppfattade inte situationen i stundens hetta, och av domaren fick spelarna inget veta.

- Vi förstod inte vad som hände. Hon (domaren) vägrade prata med oss men det var väl uppenbarligen en offsidesituation. Jag vet inte, jag uppfattade inte om hon var offside eller inte, säger Andersson.