Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Guidetti hjälptes av planen efter fotskadan.

Andersson: "Hoppas det går snabbt"

Något spel mot Danmark är inte aktuellt. Men förbundskapten Janne Andersson hoppas att fotskadade John Guidetti snart ska vara redo igen.

Bara ett par timmar efter smällen på Örebäcksvallen var John Guidetti på en kortare promenad – förvisso haltande – utanför spelarhotellet i Båstad.

Dagen efter var anfallaren redan i gång med rehabträningen.

Detaljer som gör att förbundskapten Janne Andersson tror på ett snabbt tillfrisknande, även om han redan har räknat bort Guidetti från lördagens möte med Danmark på Friends arena.

Tar det dag för dag

- Alla är friska förutom John. Det är inte aktuellt med någon match, sade han.

- Han är igång med rehab redan, och vi hoppas det ska gå över ganska snabbt. Vi får se. Vi tar det lite dag för dag.

Efter matchen mot Danmark har Sverige två dagar ledigt, och när landslaget samlas igen på tisdag hoppas Andersson att John Guidetti ska vara tillräckligt frisk för att förbundskapten ska slippa kalla in någon reserv.

Ångerfull

Andreas Granqvist, vars kapning orsakade Guidettis fotskadan, ångrade glidtacklingen.

- Vi ville ha intensivt spel, bra närkampsspel och bra balans på det men jag kom sent in i tacklingen och det var en dålig tackling av mig, det är inte så mycket att säga om det. Det var ett dåligt beslut av mig, sade han.

- Jag har snackat med honom, jag har bett om ursäkt och det är utagerat mellan oss. Jag hoppas att han är tillbaka på tisdag när vi samlas igen i Stockholm.

Janne Andersson om tacklingen:

- Vi vill inte att spelarna ska skada varandra men vi vill att de ska ha upp i en väldigt hög intensitet i närkamperna. Fotboll är ju ett kampspel, så ibland händer det, sade han.

- Ibland blir det fel, och det här var ett sådant tillfälle där "Granen" kom lite otajmat och John fick en smäll, sade han.