Marcos Alonso (till höger) ordnade indirekt Chelseasegern genom att fixa både en straff och ett självmål. Arkivbild.

Alonso indirekt segermakare för Chelsea

Först ordnade han en straff. Sedan ordnade han ett självmål. Marcos Alonso blev, utan att själv synas i protokollet, segerorganisatör för sitt Chelsea i 2–1-segern borta mot Newcastle. I Watford fick Ken Sema bära kaptensbindel – på övertid.

|

Nye, anfallsglade, tränaren Maurizio Sarri verkar ha satt sin prägel på Chelsea snabbt om man utgår från de två inledande matcherna. Borta mot Newcastle uteblev dock den offensiva gnistan länge.

När det väl skulle bli utdelning för Londonlaget så krävdes det visst understöd från hemmalaget.

Med kvarten kvar och ställningen 0–0 kapades vänsterbacken Marcos Alonso av ett par Newcastleben och domaren signalerade för straff. Fram klev Eden Hazard och borrade in 1–0.

Newcastle skulle dock replikera fort. Joselu utnyttjade en djupt sovande, och stillastående, Chelseaförsvarare i David Luiz och nickade in kvitteringen i 83:e.

Som tur var för Luiz blev ändå inte hans tupplur kostsam. För mindre än fem minuter senare slog Alonso en låg boll in mot straffområdet. En boll som via DeAndre Yedlins olyckliga fot renderade i ett självmål – och tre Chelseapoäng, i tredje raka matchen.

Tredje raka via en 2–1-seger blev det även för Watford hemma mot Crystal Palace. Ett resultat som innebär att Watford inlett en säsong i den engelska högstadivisionen med tre segrar för första gången i klubbens historia.

Svenska nyförvärvet Ken Sema fick också för tredje gången i rad göra ett inhopp från bänken när han kom in i den 73:e minuten.

Dessutom fick han avsluta matchen med kaptensbindeln, efter att lagkaptenen Troy Deeney, när han byttes ut på övertid, lämnat över bindeln och satt den på Norrköpingssonens arm.