Almtuna spräckte AIK:s poängsvit efter tio matcher genom 4–2-segern. Arkivbild.

Almtuna spräckte AIK:s poängsvit

|

AIK inledde den hockeyallsvenska säsongen med att ta poäng i tio raka matcher. I den elfte kom den första förlusten efter ordinarie tid. Almtuna vann med 4–2.

AIK inledde bäst och gick till en 2–0-ledning i mitten av första perioden. I den andra perioden kom hemmalaget tillbaka och kvitterade. I den tredje perioden gjorde Almtuna två snabba mål. Först 3–2 i powerplay genom Alexander Lunsjö. 25 sekunder senare kom Fredrik Forsberg fri och kunde sätta 4–2 bakom Erik Källgren i AIK-kassen.

I och med förlusten tappade AIK ledningen i hockeyallsvenskan. Modo, som liksom AIK har 23 poäng, gick förbi med bättre målskillnad efter 4–3 mot Västerås. Henrik Björklund gjorde två mål och en assist för hemmalaget från Örnsköldsvik.

Tabelltrean Oskarshamn vann Smålandsmötet med Tingsryd med 3–0. Filip Svenningsson gjorde sitt sjunde mål för säsongen och gick upp i delad ledning i målligan tillsammans med Leksands Thomas Valkvæ-Olsen.

Södertälje besegrade Karlskoga med 3–2 efter förlängning. Västervik bortaslog Vita Hästen med 3–2 efter straffar.