Allsvenska spelare "söker fru"

Spelarna i Frillesås Bandy som spelar i Allsvenskan Södra tyckte att det var för många singlar i laget, så de bestämde sig för att göra någonting åt det. I ett klipp presenteras några av spelarna i vad de kallar "Bandyspelare söker fru". – Det har redan fått riktigt bra spridning, säger Fredrik Brandin, en av singlarna i laget.

ANNONS
|

I Frillesås BK:s omklädningsrum knorrades det lite från de äldre spelarna.De tyckte att det var för många av de yngre som inte hade ett stadigt förhållande. Det fick effekt.

Det allsvenska bandylagets yngre garde bestämde sig för att försöka lösa problemet och då dök idén om att lägga ut en video där "Bandyspelare söker fru".

–Det gickglidningar från deäldre i laget som har lite stabilare förhållanden så det var det som låg bakom idén. Har varit singel i sju månader nu, så de tyckte det var dags för mig också, säger Fredrik Brandin, en av de som presenteras i videon.

ANNONS

Det som började som en rolig grej ser nu ut att kunna bli betydligt större än så. 12 000 visningar har klippet, som publicerades i lördagspå Facebook, och det har redan dykt upp en del intressenter.

– Det var väl en rolig grej från början men det har faktiskt kommit in några mejl, som man kanske inte trodde från början, detsprids hela tiden. Populariteten på sidan harökat med typ 58 000 procent, säger Brandin.

Det kan vara lite svårt att träffa någon som elitidrottare?

– Ja, så är det. Man tränar ju i princip varje dag så man jobbar heltid vidsidan om. Så man är uppe och kör från 06 till sent varje dag, det är svårt att hinna med. Man får inte ha inte ha någon som ärkräsen och som vill ha en hemma hela tiden, särskilt under säsongen.Men sen har bandyspelare världens längsta försäsonger som man sköter själv så då finns det tid.

Vad är nästa steg för er nu?

–Det är väl att köra lite presentationer av spelarna och spinna vidare på det. Det hade varit kul att se vad som kan hända. Man vet aldrig med sånt här, det kan sticka iväg och få en rejäl spridning. Det har ändå nått närmare 40 000 personer, det har börjat spånas lite mer på det här nu.

ANNONS

Än så länge har inte Frillesås haft sin hemmapremiär i allsvenskan men Brandin tror att klippet kan få effekt på publiksiffrorna.

I helgenspelar de mot klassiska Boltic i Karlstad.

– När vi kommer till Karlstad så kanske det är jättemånga som kommer, sägerBrandin och skrattar.

– Det är alltid bra med fler kvinnor på bandy.Vi har fått många positiva meddelanden redan och det känns som att det kan bli större, blir det fler sökare så kommer vi fortsätta. Jag skulle absolut vara öppen för att dejta någon om det blir aktuellt, säger han.

Se klippet med bandysinglarna här nedan.

ANNONS