Malmös målvskyttar mot Värnamo, Taha Ali och Sebastian Nanasi.
Malmös målvskyttar mot Värnamo, Taha Ali och Sebastian Nanasi. Bild: Mikael Fritzon/TT

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga.
Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

|

Den 18-årige Hugo Larsson avtackades på hemmaplan i måndags inför klubbytet till Eintracht Frankfurt som väntas ge Malmö FF runt 130 miljoner kronor för talangen.

På fredagen tog han studenten. Kanske har det blivit lite för mycket för Larsson som inte får några stora rubriker för insatsen i sista MFF-matchen. Larsson byttes ut i den 77:e minuten.

I stället stal Taha Ali showen. Först för kvitteringen till 1–1 i den 35:e minuten. Ali gick själv längs vänsterkanten och dribblade sig fram genom Värnamos straffområde, runt stillastående försvarare, och satte bollen i mål.

Målvaktstavla avgjorde

En riktig tavla gav Malmö FF ledningen i den 75:e minuten. MFF-målvakten Johan Dahlin skickade iväg en långboll som Ali sprang på. Värnamomålvakten gick ut alldeles för långt, bollen studsade över honom och Ali hade bara att runda Rasheed och sätta bollen i tomt mål.

– Det kunde ha gått hur som helst. Jag försökte sparka så långt jag kunde. Det gick ju bra, säger Dahlin till Discovery+.

Med drygt tio minuter kvar satte Sebastian Nanasi 3–1 och punkterade matchen.

Det var dock hemmalaget som inledde allra bäst. Värnamo gjorde 1–0 redan efter en minuts spel då Gustav Engvall gick mellan två MFF-spelare och sedan sköt bollen i mål i bortre krysset.

– Jag får den och lyckas tråckla mig förbi två pers och sen sitter den bra i bortre, säger Engvall till Discovery+.

MFF leder inför uppehåll

Hemmalaget fortsatte med en pigg anfallsfotboll, men Malmö tog över allt mer och kvitteringen kom i den 35:e minuten.

– Vi var riktigt dåliga de första 35 minuterna i första halvlek. I andra blev det bättre och de kunde inte straffa oss med sina omställningar, säger Dahlin.

Malmö FF går nu till sommarledigheten som serieledare. Tvåan Elfsborg kan inte gå ikapp i söndagens match mot AIK. Värnamo är elva efter åttonde förlusten i vår.

Kalmar FF klättrade upp på fjärde plats efter 2–1 mot Degerfors. Nahom Girmai svarade för ett mål och en assist. Degerfors är på 13:e plats, och precis som Värnamo har man förlorat åtta matcher.