Alexander Isak. Arkivbild.
Alexander Isak. Arkivbild.

Alexander Isak klar för Willem II

Svenske anfallstalangen Alexander Isak är klar för nederländska Willem II.

ANNONS
|

19-åringen, som haft knapert med speltid i tyska storklubben Dortmund, går på lån till Eredivisieklubben Willem II resten av säsongen.

"Vi vill ge Alex, som har en stor talang, möjligheten att samla erfarenhet på en så hög nivå som möjligt. Det är detta vi önskar att han får i Willem II. Vi kommer titta regelbundet på hans insatser i Nederländerna", säger Dortmunds sportchef Michael Zorc till klubbens webbplats.

Alexander Isak blev allsvenskans dyraste export genom tiderna för två år sedan när Dortmund värvade anfallaren från AIK för en summa som uppgavs till 86 miljoner kronor.

ANNONS

Sedan han kom till klubben har det dock enbart blivit totalt 116 minuters A-lagsfotboll i Bundesliga för Isak, som den här hösten inte spelat en enda minut i Bundesliga. Däremot har det blivit fem mål på elva reservlagsmatcher för svensken.

- Jag får hitta mitt eget tålamod och mina egna krav på mig själv. Det tror jag att jag kommer tjäna på i slutändan, sade Isak till TT i höstas angående den sparsamma speltiden i Tyskland.

I och med låneaffären går Alexander Isak samma väg som en annan nordisk och omskriven fotbollstalang. Martin Ødegaard, som 2015 gick till Real Madrid som 16-åring, är för tillfället på lån i nederländska Vitesse efter att ha varit på lån i Heerenveen säsongen innan.

TT

ANNONS