Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga blev huvudperson i ligacupfinalen sedan han vägrat låta sig bytas ut.

"Aldrig min avsikt att inte lyda tränaren"

Manchester City vann den engelska ligacupfinalen. Men eftersnacket handlade om Chelseamålvakten Kepa Arrizabalaga. Som till synes vägrade gå av planen när tränaren Maurizio Sarri försökte byta ut honom? "Det var aldrig min avsikt att inte lyda tränaren eller något sådant. Det var bara ett missförstånd", säger Arrizabalaga i ett uttalande på Chelseas hemsida.

Situationen inträffade strax före slutet av förlängningen som kom att leda till ett straffsparksavgörande.

Chelseamålvakten Kepa Arrizabalaga såg ut att skada sig i slutet av förlängningen, men insisterade på att stanna kvar på planen trots att Chelsea förberett ett byte – något som fick en rasande Chelseatränare att gå mot omklädningsrummet innan han slutligen återvände till bänken.

Den flera minuter långa palavern blev snabbt ett samtalsämne mellan fotbollsfans i sociala medier och bland tv-tittare runt om i världen. Maurizio Sarri är hårt pressad efter flera förluster den senaste tiden och verkade tappa humöret fullständigt, innan han lugnade ner sig.

Men Arrizabalaga blev kvar på planen i straffläggningen som Chelsea förlorade sedan Raheem Sterling avgjort för Manchester City.

Tonade ner

Efter matchen försökte både tränaren Sarri och målvakten Arrizabalaga tona ner incidenten.

Sarri kallade det hela för ett missförstånd.

- Jag hörde att målvakten var skadad och att vi måste göra en ett byte. Det var först när läkaren kom några minuter senare som jag förstod hur det låg till. Det var ett missförstånd, sade tränaren efter matchen.

Flera timmar efter matchen gjorde Chelsea det ovanliga draget att publicera ett skriftligt uttalande från Arrizabalaga på klubbens hemsida med samma budskap.

Allt var ett missförstånd.

"Jag förstår att det pratas om detta på tv och i sociala medier, men jag vill förklara och säga att det inte var min mening att säga emot tränaren. Vi har pratat med varandra och jag försökte bara tala om för honom att jag var okej. Han trodde att jag inte var det", säger Arrizabalaga bland annat i uttalandet.