Sam Marklund (liggande) och hans AIK förlorade premiären hemma mot Vita Hästen.
Sam Marklund (liggande) och hans AIK förlorade premiären hemma mot Vita Hästen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

AIK:s premiärsmäll – föll mot fjolårsjumbon

Tung smäll direkt för AIK: Laget föll med 1–2 i den hockeyallsvenska premiären hemma mot fjolårsjumbon Vita Hästen.
– Vi får träna lite mer målskytte, säger AIK:s Johan Larsson till C More.

ANNONS

Det var olika världar för AIK och Vita Hästen i fjol. Stockholmslaget vann hockeyallsvenskans grundserie överlägset, medan Vita Hästen slutade sist och fick kvala sig kvar för att behålla kontraktet.

Därför var det en del som höjde på ögonbrynen när det var färdigspelat på Hovet.

Vita Hästen tog ledningen med 1–0 med tre minuter kvar av den första perioden och i början av andra kom också 2–0 genom Linus Andersson, som även hade en assist till 1–0-målet.

AIK-kaptenen Jacob Dahlström var kritisk i periodpausen.

– Det är för mesigt från vår sida. Vi bjuder dem på möjligheter och är inte tillräckligt hårda framför deras mål. Vi är inte framför kassen och vi är alldeles för veka framför vår kasse, deras kasse och generellt, sade Dahlström till C More efter andra perioden.

ANNONS

Desto gladare var tonerna hos gästande Vita Hästen.

– Vi gör en godkänd match hittills. Vi stänger ner dem rätt bra i mittzon och de får inte så jäkla mycket att jobba med, sade poänggöraren Linus Andersson.

AIK lyckades förvisso reducera till 1–2 med 54 sekunder kvar av den tredje perioden genom Johan Porsberger, men närmare kom "Gnaget" aldrig. Därmed kammade förra säsongens succélag noll i premiären inför 3 654 åskådare.

ANNONS