Heradi Rashidi (mitten) lämnar Dalkurd och bottenstrid för AIK och guldstrid. Arkivbild.
Heradi Rashidi (mitten) lämnar Dalkurd och bottenstrid för AIK och guldstrid. Arkivbild.

AIK presenterar två nyförvärv

Inför omstarten av allsvenskan presenterar AIK två nya spelare. Heradi Rashidi värvas från Dalkurd samtidigt som Panajotis Dimitriadis återvänder till klubben efter en tid i Turkiet.

ANNONS
|

Ytterbacken Rashidi var en av nyckelspelarna i det Dalkurd som förra året avancerade till allsvenskan. Nu har han skrivit på ett kontrakt med AIK som sträcker sig över säsongen 2020.

- Jag vill fortsätta utvecklas så mycket det går och att få göra det i en klubb där medspelare och publik är fantastiska gör att jag kommer leva drömmen, säger Rashidi till klubbens webbplats.

ANNONS

- Heradi har de egenskaper som vi söker hos en wingback och han kan spela både på höger och på vänster sida. Hans snabbhet med och utan boll kommer att ge oss fler dimensioner i utvecklingen av vårt spelsätt på både kort och lång sikt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Samtidigt värvar klubben tillbaka Panajotis Dimitriadis, 31. Mittfältaren "Panos" är fostrad i AIK och kommer närmast från en sejour i Turkiet med spel i Gençlerbirliği och senast i Giresunspor i den turkiska andraligan.

- Jag känner mig mer än redo att bevisa vad jag går för och göra allt jag kan för att AIK ska vinna titlar igen, säger Dimitriadis.

AIK skriver att klubben jobbar för att spelarna ska vara spelklara när transferfönstret öppnar den 15 juli. Laget ligger inför omstarten i helgen tvåa i serien.

ANNONS
TT

ANNONS