Rögles Jonas Ahnelöv. Arkivbild.

Ahnelöv – Rögles segerrecept

När Jonas Ahnelöv gör mål vinner Rögle. Så har det varit under SHL-säsongen – och så var det även mot Örebro på tisdagskvällen.

|

Två gånger tidigare den här säsongen har den välmeriterade OS-backen Jonas Ahnelöv gjort mål för Rögle: Mot Örebro i oktober och i derbyt mot Malmö i januari.

Gemensamt för de två matcherna?

Rögle vann båda.

Så när Ahnelöv – som har haft skadebekymmer och därför var ett osäkert kort – satte 3–2 hemma mot Örebro i slutet av den andra perioden förstod nog många vartåt det barkade.

De fick rätt.

För med knappt tio minuter kvar att spela lirkade stjärnan Ted Brithén in 4–2 för Rögle, och efter det kunde Örebro aldrig resa sig. I stället kunde Trevor Mingoia stänga butiken med sitt 5–2-mål i tom bur i slutskedet.

- Jag är glad över att vi tar tre poäng, säger Brithén till CMore och fortsätter:

- Jag känner att vi spelade hyfsad hockey.

Segern gör att Rögle närmar sig slutspelsstrecket i tabellen. Upp till Brynäs skiljer nu bara en poäng. För Örebro, som hade ledningen i mittakten, var förlusten den sjunde raka borta mot Rögle.

- Vi gör för många misstag för att vinna i dag, säger Örebros tränare Niklas Eriksson.