Varbergs GIFs tränare Halda Kabil.
Varbergs GIFs tränare Halda Kabil är stolt över lagets prestation, trots truppens unga ålder. Bild: Krister Andersson

Varbergs GIF säkrade kontraktet borta mot FC Rosengård

Varbergs Gif åker hem från Malmö och Rosengård med tre poäng. Därmed är kontraktet säkrat för spel i Division 2 även nästa säsong.

ANNONS
|

Spelarna i Varbergs Gif anlände till ett blåsigt Malmö när de skulle möta FC Rosengård i den tredje sista omgången för säsongen.

– Det blåste rejält. Vi spelade första halvlek i kraftig motvind och fick se till att hålla bollen på marken, säger tränare Halda Kabil.

Gif gjorde båda målen i kraftig motvind

Men Gif-grabbarna hade inga problem med att tackla den skånska blåsten. Knappt en halvtimme in i matchen satte Labinot Syla ledningsmålet, framspelad av Hampus Danielsson.

– Förarbetet var jättebra med ett grymt anfall som ledde fram till 1-0.

Och innan domaren blåste av för halvtidspaus hann Gif utöka ledningen med ytterligare ett mål. Denna gång spelade Liam Munther fram bollen till Rasmus Cronvall, som hittade krysset bakom Rosengårds målvakt Blerim Gudjufi.

ANNONS

– Killarna visste vad som gällde. Serien är tight som den är och vi måste vinna för att inte hamna där nere. Att åka till Malmö och möta Rosengård och spela så moget och disciplinerat... Det är otroligt.

Rosengård reducerade på straff

I slutminuterna hettade det till på plan. Efter en inlägg från Rosengård blev det enligt Kabil ”kalabalik vid straffområdet” och efter två täckta skott mot Varbergsmålet blåste domaren för straff.

– Rosengård gjorde 1-2 på straff i 89:e minuten men det kändes inte oroligt.

Varbergs Gifs seger innebär att de behåller fjärdeplatsen i tabellen med 18 poäng. Med bara två matcher kvar av serien har laget därmed säkrat kontraktet för Division 2-spel även nästa säsong.

– Det känns såklart fantastiskt, men vi kan inte bara ställa skorna. Vi kommer gå för segrar och vi vill ta sex poäng mot de som är kvar, säger Halda Kabil.

Läs mer: Se segerdansen i omklädningsrummet – efter tre blytunga poäng

ANNONS