Axel Svensson flyttas upp i Tvååkers A-lag.
Axel Svensson flyttas upp i Tvååkers A-lag.

Tvååkers sena målvaktsvärvning

Tvååkers IF utökar truppen dagarna för seriepremiären. Axel Svensson, 18, plockas upp från samarbetsföreningen Galtabäcks BK. - Det ska bli spännande och lärorikt, säger Axel Svensson innan han ska ut på torsdagsträningen.

ANNONS
|

Den unge målvakten beskriver sina styrkor ungefär som att han vore en utespelare.

– Jag har bra fötter och spelförståelse, och ska kämpa hårt om förstaplatsen, säger Svensson som blir vapendragare med den betydligt mer rutinerade Johan Ekelundh.

– Vi har ju haft Axel i Galtabäck och han har stått där sen han var femton. Det är väl flera anledningar till varför vi ger honom chansen. Dels har han tagit ett steg till och är i närheten av vår målvakt och ska vara med och konkurrera, säger Ulf Persson och fortsätter:

– Sen känner vi att vi måste ha bra målvakter när det blir så jävla många matcher på kort tid. Det är väl därför vi väntat så länge också. Hade det blivit enkelomgång så hade Johan Ekelundh klarat det med någon som suttit och åkt med på bänken. Men nu blir det mycket på kort tid, och det klarar man inte, även om man är hel.

ANNONS

Persson och organisation tror mycket på lovande Svensson.

– Det här känns väldigt bra. Det är en lugn och sansad kille som vi tror jättemycket på. Han har spelat seniorfotboll i tre år. Självklart är det inte som i division ett, men någon gång måste de ju börja och han närmar sig med stormsteg.

ANNONS