Tvååker bröt dyster trend - besegrade Lunds BK

Åtta raka matcher utan seger. Då fick Tvååker äntligen jubla igen efter 3-0-vinst mot Lunds BK.

ANNONS
|
Tvååkers Hugo Svensson avgjorde mot Lunds BK.
Hugo Svensson satte spiken i kistan och bröt sin måltorka. Bild: Krister Andersson

Tvååkers IF låg på trettondeplats inför bottenmötet med Lunds BK och det var viktiga poäng som stod på spel på Övrevi. Och det var hemmalaget som började bäst.

Tio minuter in i matchen kastade sig Rasmus Andersson fram på en boll som låg helt fri i straffområdet. Han kolliderade med Lund-målvakten Marcus Norman. Domaren Mohamed Nbalsi blåste i sin pipa och förvirring uppstod.

Vad Nbalsi blåste för? Straff. Från elva meter var Rasmus Andersson bergsäker. 1-0 till Tvååker.

Det var en jämn första halvlek utan skönspel. Det var istället en match som handlade om inställning, offervilja och kämpaglöd.

Det spelet passade Tvååker.

ANNONS

Hemmalaget var ivrigt, kompakt och bjöd inte på några misstag.

Samtidigt manade nygamle tränaren Mattias Lindström, som ledde laget för andra matchen, på sina mannar från sidlinjen.

– Jag tycker själv att det är kul. Jag gillar att leva mig in i det och förhoppningsvis ger det både mig och spelarna energi. Det är en balansgång, sa Lindström.

Men Tvååker nöjde sig inte med ett mål före paus. Efter en hörna fick Oliver Hintsa chansen att gå på volleyavslut utanför straffområdet. Det gjorde han. Via Lunds Engon Redjep seglade bollen in i krysset. 2-0 i paus.

Det slutade inte där. Kort efter halvtid höll sig anfallaren Hugo Svensson framme på ett inlägg och nickade in 3-0. Det var hans sjätte fullträff den här säsongen. Och den var efterlängtad. Senaste gången 22-åringen nätade var mot Linköping City i augusti.

– Det var på tiden. Man har längtat efter det. Det var skönt att nätet prasslade igen. Men det var inte viktiga. Det viktiga var att ta tre pinnar, sa Svensson.

Tvååker kunde försvara sin 3-0-ledning distansen ut, ta sin första seger efter åtta raka utan vinst och räkna in tre poäng på kontot.

– Det enda vi pratade om var att vinna matchen och den vann vi. Hur vi vann den har mindre betydelse. Det är två lag som inte bjuder upp till något skönspel och det var heller inte tanken. Det var att vinna, sa Mattias Lindström.

ANNONS

Däremot ville inte Tvååker-tränaren slå sig för bröstet och hävda att det var tal om en ”Lindström-effekt”.

– Efter två matcher? Nej, vi har inte ens vunnit båda. Det känns som att det vore att skjuta sig själv i foten.

Tvååker har spelat ihop 25 poäng på 22 matcher och placerar sig i den nedre regionen av Ettan.

– Det är åtta matcher kvar och det är många lag om det. Vi har match på söndag igen så det är knappt att vi hinner njuta av det här, avslutade Lindström.

ANNONS