Tvååker fortsätter bränna lägen

Ett spelskickligt serieledarlag på besök. Då fick ineffektiva Tvååker finna sig i en ny förlust. - Jag tycker ändå vi matchar dem, sa Nils Bertilsson.

ANNONS
|

IFK Värnamo rusar starkt i södra ettan och man gör det med en trevlig fotboll, snabbt passningsspel och i defensiven släpper man inte många över bron. Samtidigt hade Tvååker svårt i inledningen.

– Vi börjar dåligt, men efter femton-tjugo minuter kommer vi upp i nivå och visar att vi är ett bra fotbollslag, fortsatte Nils Bertilsson.

Freddy Winsth nickade in mål på hörna

Värnamo tog ledningen på en hörna. Freddy Winsth nådde högst med skallen på en hörna. Markeringen var lika med noll och Johan Ekelundh var utan chans.

– Där tappar vi. Vi har haft problem med fasta situationer. Det är något vi måste fixa och vi pratar om det varje vecka, sa Nils Bertilsson.

ANNONS

– Första 20 ser det ut som vi är livrädda för dem, men resten av första halvlek tar vi över och har några halvlägen, sa tränaren Mårten Lundkvist.

Nils Bertilsson kom fram på vänsterkanten men sköt över.

– Fel fot tyvärr, sa Lundkvist.

– Vi skapar ändå i första, speciellt nä vi byter kanter, men det är det där sista, sa Nils Bertilsson.

I mitten av första halvlek kom ösregnet. Det gjorde att bollen stack i väg ute på planen.

– Jag gillar ju sånt här väder. Då kan man glidtackla. Sen känner man att det är segt i benen efter 60 minuter, men så är det för alla, sa Bertilsson som även hade en frispark som tog i muren och returen sköt Eric Gunnarsson över.

– Första kvarten av andra halvlek där bygger vi vidare, men sen kom en period där egentligen bägge lagen tar ut varandra. Man ville mycket, men passningsspelet blev sämre, sa Mårten Lundkvist.

Lassagård byttes ut

Värnamos tränare Jonas Thern lät förre FFF-spelaren Johan Lassagård vara kvar på planen i 63 minuter. Mycket kretsade annars kring smålänningarnas kanter med Joel Stevens och Michael Kargbo, och den sistnämnde placerade in 2-0 i ett avgörande läge.

ANNONS

– Jag skulle ha gjort byten tidigare, men det kom av sig. Det blir olyckligt när de får 2-0 precis när vi skulle sätta in spelare, sa Mårten Lundkvist.

Lundkvist hade gärna sett att Tvååker var mer beslutsamt i offensiven.

– Vi pratade om att skapa mer trafik framför mål, men vi måste göra det enklare. Det bjuds inte på så mycket. Det kom ju ett inlägg som gick över både Hugo (Svensson) och Nils (Bertilsson). Jag vet inte om deras målvakt behöver göra så mycket?

– I våra bästa stunder spelar vi riktigt bra, och jag säger det igen: efter uppehållet har vi steppat upp. Jag tror på oss i längden, sa Mårten Lundkvist.

Nils Bertilsson var imponerad av motståndet.

– Det är ett väldigt bra lag och Värnamo ligger etta av en anledning, men jag tycker vi förtjänar mer idag, sa han.

Nils är ju ett lån från Bois och nästa helg väntar Oskarshamn för Tvååkers IF. Samma gäng som Varberg ganska snart möter i Svenska cupen.

Tvååker-Värnamo 0-2 (0-1)

0-1 (8) Freddy Winsth, 0-2 (86) Michael Kargbo

Så startade Tvååker:

Johan Ekelundh - David Struski Persson, Arif Azemi (ut 84), Viktor Nilsson, Eric Gunnarsson - Per Karlsson (ut 76), Johan Persson, Nils Bertilsson (ut 88) - Rasmus Andersson (ut 87), Oliver Hintsa, Hugo Svensson (ut 87).

Byten: Jakob Adolfsson (in 76), Adam Lindgren (in 84), Eric Nilsson (in 87), Mergim Laci (in 87), Axel Berggren (in 88)

Läs mer: Tvååker missade både målet och segerchansen

ANNONS