Besviken Martin Edvardsen efter Norvallas förlust mot Kungsbacka.
Besviken Martin Edvardsen efter Norvallas förlust mot Kungsbacka. Bild: Carl Bolinder

Ny förlust för Norvalla – föll mot Kungsbacka

Trots stort spelövertag och mängder av målchanser föll IF Norvalla hemma mot Kungsbacka IF i division 4 Halland.
– Missar man så mycket som vi gjorde blir det svårt att vinna matcher, säger Norvallas lagkapten Martin Edvardsen.

ANNONS
|

IF Norvalla jagade revansch efter jätteförlusten mot Åsa i premiären av division 4 Halland. I måndagens match mot Kungsbacka IF, som Hallands Nyheter sände, blev det sånär en drömstart för Norvalla.

Hemmalaget kunde tagit ledningen redan i den första minuten när Mikael Johansson och Isak Wiman bjöds på ett jättechans. Kungsbackamålvakten stod i vägen den gången.

Pressade Kungsbacka

Istället var det gästerna som tog ledningen och utökade sedermera den. Filip Norgren gjorde 1-0 innan han serverade Alex Näsholm Ahlberg till 2-0.

– Jag tycker ändå att det var 50/50 i första halvlek. Vi gav bort två mål till dem lite för lätt, säger Norvallas lagkapten Martin Edvardsen.

ANNONS

I den andra halvleken var det spel mot ett mål. Norvalla radade upp chanser men fick inte in bollen förrän Robert Hult reducerade med knappt 20 minuter kvar att spela. Hulth höll sig framme på första stolpen och nickade in reduceringen.

Kvitteringsmöjligheter fanns det gott om på slutet. Martin Edvardsen borde ha gjort 2-2 för sitt Norvalla. Lagkaptenen fick öppet mål men skottet gick över.

– Det känns oerhört tungt. Det är klart att det ska vara mål där, säger Edvardsen som trots 1–2-förlusten ser positivt på prestationen.

Det var ett kraftigt lyft jämfört med premiären.

– I premiären gick vi ut och bad om ursäkt till Åsa. Det här var någonting helt annat. Idag tog vi för oss och spelade mycket bättre.

ANNONS