Hysén tog tag i taktpinnen direkt

Han är den mest meriterade tränaren som ingått i Tvååkers IF:s organisation. Tobias Hysén, 38, välkomnades med fruktkorg och solsken på första träningen.

ANNONS
|

Klockan fem var det dags för Hyséns första samling med Tvååkers IF, men han var på plats en bra stund innan och roddade på konstgräset tillsammans med övriga i ledarstaben. Det var den förra landslagsstjärnans första besök på Övrevi IP.

– Vi kom fram till det. Det här stället hade jag nog kommit ihåg annars. Men jag har åkt förbi några gånger när jag skulle till Glommen och Grimeton, säger Tobias Hysén, som ju också är spelande tränare i Kungsbacka City.

Laget hade en kort samling innan passet där Hysén också var på plats.

– Det var bara en genomgång om vad som händer på träningen och inför matchen mot Skövde på lördag. Det var inga större grejer än så.

ANNONS

Kände alla igen dig?

– Det kan man inte ta för givet. Jag börjar bli till åren och de yngre killarna kanske inte har koll, säger Blåvitt-ikonen med 34 A-landskamper på cv:et.

Desto färskare är han som tränare.

– Det här lät som en kul grej att hoppa på. Jag går ju tränarkursen och försöker utbilda mig och bli tränare ”på riktigt”. Jag har kört Kungsbacka i femman och sexan, men det är en annan grej när man är med och spelar själv. Det blir en utmaning för mig att stå vid sidan om helt och hållet och titta på istället för att vara mitt i det.

Han har läst in sig lite på Tvååkers IF - såklart.

– Jag har sett de senaste tre matcherna. Det som slår mig är att det är ett lag som jobbar hårt. Ofta i de här divisionerna, enligt min erfarenhet, är det många som jobbar hårt, men alltid några lirare som kör gräddfilen. Här är det verkligen inte så. Det är hårt jobb från alla och då har du bra grundförutsättningar.

Hur vill du att Tvååker ska spela?

– Det är upp till oss allihopa att ro säsongen i hamn. I den bästa av världar kan man implementera idéer, nu handlar det mer om att hålla sig kvar. Kort sagt: enklare och rakare och färre instruktioner så de känner sig trygga.

ANNONS

Tobias Hysen själv hoppade in och körde ”kvadraten” i början. Han testade också en omställningsövning, och diskuterade flitigt med vapendragaren Mattias Lindström.

Uppgörelsen är att Hysén är i Tvååkers IF säsongen ut.

– Precis och det var ett av villkoren att göra klart med Kungsbacka för att sen kunna lägga all fokus här så jag inte sitter på två stolar och velar. Det gäller att ro hem det här, sen tillbaka till Kungsbacka igen.

Hur är upplägget med Mattias Lindström?

– Han är chefen och huvudtränare. Jag ska komma in och hjälpa honom så mycket jag kan.

Hela klubben har sett fram emot Tobias Hyséns ankomst.

– Det är en jättemöjlighet för oss att få in den här killen, men den erfarenheten. Jag hoppas han kan bidra med mycket under de här månaderna, säger mittbacken Per Karlsson och fortsätter:

– Han har ett stort kunnande och jag tror att man både kommer lära och inspireras av honom.

Meritmässigt, som sagt i en klass för sig.

– Det är väl Christer Davidsson i IFK Bänared som utmanar, skojar Per och avslutar:

– Vi har fyra bra ledare här nu. Alla är jätteviktiga på sitt sätt. Vi har bra förutsättningar, det kan man inte säga något annat om.

ANNONS

Se mer: Klippet där Tobias Hysén får slita i kvadraten

ANNONS