FFF F17. Tränare Niclas Winroth, spelarna Nora Johansson och Agnes Wederbrand. Inför SM-slutspelet 2020.
FFF F17. Tränare Niclas Winroth, spelarna Nora Johansson och Agnes Wederbrand. Inför SM-slutspelet 2020. Bild: Jennifer Last

Dubbla framgångar för Falkenbergs damlag

Till helgen väntar SM-slutspel för Falkenbergs FF:s F17-lag. Samtidigt har FFF:s damlag vunnit lägsta serien och gått upp till Division 3.

ANNONS
|

16 av de bästa F17-lagen i landet är klara för SM-slutspelet, som drar igång i helgen. Bland dem finns Falkenbergs FF som vann sin serie och därmed fick kvala sig till en slutspelsplats.

– Det är sjukt när man tänker på det. Vi är ändå lilla Falkenberg, säger Agnes Wederbrand, som missar slutspelet på grund av en skada i menisken.

– När man tänker på de stora lagen så känns det lite konstigt, tillägger Nora Johansson.

Vill utvecklas med laget

Trots att tjejerna står inför ett SM-slutspel är det att ha roligt med truppen som är viktigast. Laget går alltid före jaget.

– Laget betyder mest. Det handlar om att utvecklas med laget och ha roligt. Vi är en så bra grupp som vill mycket. Nu gäller det att ta vara på denna säsong samt nästa år som blir sista året som vi får spela flickfotboll, säger Nora Johansson.

ANNONS

Men samtidigt som tjejerna har roligt, förbereder tränare Niclas Winroth inför spel mot några av de bästa lagen i Sverige.

– Jag sitter och kollar motståndet, lägger upp hur vi ska spela. Det har ju gått otroligt bra för oss i år, säger han.

FFF:s damlag gick upp till Division 3

Och det är inte bara för Falkenbergs FF:s F-17-lag som det har gått bra den här säsongen. FFF:s nystartade damlag gick obesegrade ur lägsta serien och direkt upp till Division 3.

– Vårt mål var att vinna serien. Och vi vann Division 4 utan att tappa ett enda poäng, och hade både första och andra plats i skytteligan. Överlag är det här ett fantastiskt gäng att jobba med, säger tränare Fredrik Wisén.

Den höga ambitionen om att vinna serien kan ha varit det som till slut blev framgångssagan för FFF:s damlag. Åtminstone om vi frågar lagkapten Nora Landén.

– Det kändes som att vi hade ett så tydligt mål från början. Sedan stärkte det laget mycket att komma långt i DM, när vi insåg att vi kan platsa i Division 3, säger hon.

Vill gå ännu längre

Nu har laget i sikte att, som nystartade, bli ännu mer etablerade och sig högre upp bland divisionerna.

– Vi hoppas att det kanske kommer folk från andra klubbar nu, när vi har klivit upp och kan vara på väg ännu längre, säger Nora Landén.

ANNONS

Läs mer: Falkenbergs FF-duo uttagen i svenska landslaget

ANNONS