Charlotte Kalla, mitten, efter guldloppet i lördags. På torsdagen är hon en av många svenskar som tävlar och Sveriges största medaljhopp.
Charlotte Kalla, mitten, efter guldloppet i lördags. På torsdagen är hon en av många svenskar som tävlar och Sveriges största medaljhopp.

15 februari - en svensk medaljdag?

Den 15 februari är dagen då Charlotte Kalla för tredje OS:et i rad kan ta guld på just det datumet. Men det är också dagen då det också kan bli svenska medaljer i alpint och skidskytte. Plus att Tre Kronor spelar OS-premiär.

ANNONS
|

Den 15 februari 2010 vann Charlotte Kalla tio kilometer fristil i OS i Vancouver. Fyra år senare samma datum förde hon Sverige till guld i stafetten i OS i Sotji. Och nu är hon en av favoriterna på tio kilometer fristil när loppet inleds 7.30 på torsdagsmorgonen svensk tid.

- Det är en favoritdistans för mig, säger Charlotte Kalla.

ANNONS

Alpina chanser

Kanske har Sverige redan tagit en medalj då. För redan 02.00 svensk tid är det dags för första åket i damernas storslalom med framför allt Sara Hector och Estelle Alphand men även Frida Hansdotter som medaljkandidater. Hector har varit femma i världscupen i vinter medan Alphand och Hansdotter varit sjua.

- Jag tror att backen passar mig bra och om jag hittar tajmingen tror jag att snön är ganska bra för mig, säger Alphand som 2012 tog silver i storslalom på ungdoms-OS.

Andra åket går 5.45.

Ny skidskyttemedalj?

Efter de första tävlingsdagarna i skidskytte har Sverige lite oväntat fått flera åkare som kan utmana om medaljer. Förutom silver-Sebastian Samuelsson, tvåa i jaktstarten, även Hanna Öberg och Mona Brorsson som var femma respektive tia i damernas jaktstart. Öberg var dessutom sjua i sprintloppet.

- Jag känner att jag inte har någonting att förlora med tanke på att jag har gjort så bra resultat hittills. Jag har haft medaljerna inom räckhåll, säger Hanna Öberg.

ANNONS

Damerna kör sitt flyttade distanslopp klockan 9.15 och herrarnas motsvarighet startar 12.20.

Någon medalj blir det inte för Tre Kronor på torsdagen men det är äntligen dags för första matchen i OS. Norge står för motståndet och 8.40 är det nedsläpp i matchen i Gangneung Hockey Centre.

- Det ska bli så himla skönt att det börjar nu, säger 17-årige supertalangen Rasmus Dahlin.

TT

ANNONS