Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michel Tornéus slutade åtta i VM-finalen i längdhopp.

Övertramp fällde Tornéus i medaljkampen

För fem år sedan var han en centimeter från OS-medalj i London. Nu var det ett övertramp på ynka 0,7 centimeter som sannolikt stoppade Michel Tornéus från en medalj.

Längdhopparen nosade överraskande på en medalj i friidrotts-VM. Svensken slutade på åttonde plats med ett hopp på 8,18 meter – vilket han noterade i den första omgången – men visade att han hade kapacitet för mer.

I den tredje omgången svävade den 31-årige svensken i väg ordentligt, men medaljförhoppningarna grusades av ett knappt övertramp på 0,7 centimeter.

Ändå var det mer stolthet än bitterhet som Tornéus kände efteråt.

- Det är det faktiskt. Jag är väldigt stolt över att komma hit och visa att när det är mästerskap så händer något med mig. Jag vaknar till och gör det jag ska, säger han.

Nysatsning i Florida

Efter förra säsongen bröt Michel Tornéus med mångårige tränaren Oscar Gidewall för att börja träna med Loren Seagrave i Florida stora delar av året. Nu kom ett välkommet kvitto på att satsningen är rätt.

- Det har varit en säsong som har varit upp och ner, jag var själv tveksam till hur det skulle gå när jag kom hit. Att sen ändå kunna gå härifrån och säga att man är bland de bästa i världen känns väldigt skönt, säger Tornéus som var rörd efter VM-finalen.

- Det händer saker i livet, närstående blir sjuka och jag sitter borta i Florida och mår dåligt över att inte kunna vara hemma med dem. När man då kan känna att man har gjort allt man kan, och familjen där hemma är stolt, så känns det väldigt bra.

"På rätt väg"

Nu blickar Michel Tornéus redan mot nästa år, då han förhoppningsvis kan bli stabilare med den nya hopptekniken.

- Kan jag bara åka tillbaka i höst och jobba vidare så har vi ett EM i Berlin som kan bli riktigt, riktigt häftigt. Jag är verkligen på rätt väg.

Sydafrikanen Luvo Manyonga tog guld på 8,48 och fick sällskap på prispallen av landsmannen Ruswahl Samaai, vars 8,32 räckte till brons. Amerikanen Jarrion Lawson blev tvåa på 8,44.