Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens supportrar under söndagens allsvenska premiärmatch mellan Östersunds FK och Djurgårdens IF på Jämtkraft Arena.

Östersundspolisen: "Många ovana vid stora matcher"

Den allsvenska fotbollspremiären i söndags när Östersund tog emot Djurgården kantades av mycket stök, vilket har väckt starka reaktioner och kritik lokalt, inte minst mot polisen. Nu har händelsen blivit så infekterad att polisen går ut med en förklaring till sitt agerande.

- Vi vill visa hur vi tänker och hur vi jobbar med stora folksamlingar. Det är många här uppe som inte är vana vid de här stora fotbollsmatcherna med mycket supportrar och har funderingar på varför vi gör på olika sätt och hur vi prioriterar, säger Max Olsson, kommenderingschef under söndagens match.

Lokalt har kritik riktats mot polisen som bland annat anklagas för att ha varit för passiva, bland annat när supportrar urinerat på offentliga platser. Och mitt under matchen kastade tillresta bortasupportrar öl på Östersunds landslagsspelare Ken Sema.

Enligt Max Olsson är den här typen av händelser ett bakslag i deras arbete. Men han vill trycka på att deras arbete är mer långsiktigt inriktat.

- I storstäderna har vi prövat att gå hårt mot hårt, och vi har misslyckats varje gång. Det blir inget bra av det. I slutändan slutar det med att vi prioriterar helt fel och lägger resurser på det här och då blir annan verksamhet lidande, säger han.