Jamie Hopcutt, till höger, gjorde mål i förlustmatchen mot Karlstad. Arkivbild.

Östersund ute ur cupen efter oväntad förlust

Ett upprört och frustrerat Östersund hade en tung dag då man oväntat förlorade mot division 1-laget Karlstad. Därmed är cupvinnarna från 2017 ute ur Svenska cupen redan efter två matcher.

|

Östersund har inte fått den bästa inledningen på årets säsong. På hemmaplan mot superettanlaget Halmstad blev det bara oavgjort – trots att åtta Halmstadspelare missade matchen på grund av sjukdom. Det innebar att Östersund inför bortamötet mot Karlstad var i behov av poäng för att kunna ta sig vidare från gruppen.

Rött kort för Bergqvist

Men inte heller den här gången ville det sig för ett frustrerat Östersund. Dino Islamovic gav visserligen sitt lag ledningen i den första halvleken, men Karlstad kvitterade kort därefter. I den andra halvleken gled matchen definitivt ur Östersunds händer när Karlstad gjorde både 2–1 och 3–1. När dessutom Douglas Bergqvist med tio minuter kvar fick rött kort för en ful eftersläng var utgångsläget dystert.

Lite ljusare blev det dock när Jamie Hopcutt reducerade till 2–3 i den 87:e minuten. Men närmare än så kom Östersund aldrig och laget är därmed ute ur cupen redan efter två matcher.

"Vi vann det var det viktigaste"

För fjolårets cupmästare Djurgården ser det bättre ut. Två matcher har inneburit sex poäng och ledarposition i gruppen. Mot Hässleholm hade Djurgården stundtals problem med att bryta ned ett lågt stående hemmaförsvar. Men två Kevin Walker-hörnor gav två mål vilket banande väg för en planenlig seger. Inbytte Johan Andersson fastställde slutresultatet med sitt 3–0-mål.

- Vi kom hit och gjorde det vi skulle. Spelet satt inte till 100 procent, men vi vann och det var det viktigaste, säger Andersson till C More.