Östersunds Brwa Nouri. Arkivbild
Östersunds Brwa Nouri. Arkivbild

Östersund tappar lagkapten Nouri

Östersund FK:s lagkapten Brwa Nouri lämnar klubben och ska spela för Bali United i Indonesien.

ANNONS
|

Lagkamraterna fick beskedet under morgonsamlingen. Ett känslomässigt ögonblick för 31-årige Nouri som under sina fyra och ett halvt år i klubben fått vara med om en fantastisk resa upp i allsvenskan och ut i Europa med spel i Europa League som bland annat innebar en seger mot Arsenal borta.

- Det är jättesvårt att plocka fram det allra bästa. Jag lämnar med så enormt många fina minnen. Det känns nästan orättvist att försöka beskriva hur mycket man har utvecklats både som fotbollsspelare och på det personliga planet, säger Nouri till osdsport.se.

ANNONS

Gillar Sydostasien

Brwa Nouri kom till Sverige som ettåring och har spelat i svenska ungdomslandslag men också för Iraks seniorlandslag. Han hade sex månader kvar på sitt kontrakt med Östersund.

- De som känner mig vet att mina favoritländer ligger i Sydostasien. När jag åker på semester är det dit jag vill åka. Jag gillar sättet de tänker på och sättet de lever. Jag brukar säga att ”här skulle jag vilja bo och spela fotboll.” Rent geografiskt, socialt och ekonomiskt så var det något som inte gick att säga nej till.

Kunde inte säga nej

Säga nej kunde inte heller Östersund och klubbens ordförande Daniel Kindberg:

- Vi fick ett förslag som vi inte kunde tacka nej till. Vi ser fram emot att följa Brwa i sitt nya äventyr och önskar honom all lycka. Han kommer alltid att vara en stor del av klubben och klubbens utveckling.

ANNONS

Kontraktet med Bali United är på två och ett halvt år.

TT

ANNONS