Sirius åkte på en tung förlust mot Östersund.

Östersund körde över Sirius

Sirius kräftgång fortsätter. 0–5-mötet med Östersund blev Uppsalalagets fjärde raka förlust.

|

Sirius förtjusade hela Fotbollssverige under första halvan av allsvenskan och hade börjat gjort sig hemmastadd i toppen av tabellen. Det var till hösten gjorde sitt intågande och Sirius har hux flux kommit in i en tung period.

Det blev ytterligare en förlust – deras fjärde raka – när Östersund kom på besök. Den Europa League-stinna klubben körde över hemmalaget och vann klart med 5–0.

Ken Sema inledde målskyttet, sedan assisterade han också till Saman Ghoddos 2–0-mål. Tio minuter från pausvilan placerade Ghoddos kyligt in sitt sjunde mål för säsongen från elva meter.

I andra halvlek fortsatte Östersund att ösa på och Johan Bertilsson blev målskytt två gånger om. Först efter att ha serverats av Sema, och det andra målet kom efter en upprullning från bortalaget som Bertilsson satte punkt för med sitt 5–0-mål.

- Jag är fantastisk stolt över spelarna. Vi hade bra kontroll på matchen och vårt anfallsspel var bra och vårt försvar gjorde det också bra, säger Östersunds tränare Graham Potter till CMore.

Östersunds seger innebär att de seglar upp på en femte plats och härnäst väntar serieledaren Malmö FF hemma för jämtarna. Sirius möter Jönköping borta.