Öis-målvakten: "Vi ska lösa det här"

Örgryte tvingas till kval mot division 1-laget Mjällby för att rädda kontraktet. Det står klart efter 1–2-förlusten mot Värnamo i den dramatiska sista omgången i superettan-fotbollen.

ANNONS
|

Förre landslagsanfallaren Johan Elmander kvitterade till 1–1 och var på väg att rädda kontraktet för Örgryte. Men i 77:e minuten avgjorde Oskar Johansson för hemmalaget – och skickade Örgryte till kval.

- Vi har försatt oss själva in den här situationen, men ska lösa den, sade målvakten Stojan Lukic till TV4:s Fotbollskanalen.

ANNONS

- Det är bara att deppa lite i dag och sedan släppa den här matchen och titta framåt. Annars förlorar vi mot Mjällby också. Vi ska lösa det här.

Finnvedsvallen i Värnamo är en mardrömsarena för Örgryte. Det var här Göteborgslaget åkte ur superettan för fyra år sedan, skriver GP.

I det andra kvalmötet ställs Frej mot Akropolis från division 1. Kvalmatcherna spelas den 8 och 11 november.

Ex-allsvenska Gefle såg länge ut som förlorare i dubbel bemärkelse men undvek kval på bättre målskillnad än Örgryte, trots 1–4-smällen mot seriesegraren Brommapojkarna.

Norrby inledde dagen under kvalstrecket, men räddade kontraktet tack vare 1–0-segern mot Åtvidaberg. Nicklas Savolainen satte målet på straff.

Gais och Varberg möttes i en match där båda lagen var indraget i kvalstriden. Gais vann med 3–0 – men Varberg får också spela vidare i näst högsta serien.

Sedan tidigare var det klart att Syrianska och Åtvidaberg åker ur superettan.

TT

ANNONS