Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tom Pettersson och spelarna i Östersund lägger fokus på fotbollen.

ÖFK-profilen: Fokus på fotbollen

Härvan kring klubbens ekonomiska förehavanden avgörs i domstol senare i vår. Hur påverkar det spelarna i Östersund?

Ordföranden Daniel Kindberg står inför rätta. Den 24 april inleds huvudförhandlingen i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Samtidigt rullas hans och klubbens affärer upp i medierna.

Senast i SVT:s Uppdrag Granskning.

Samma dag som de fyra avsnitten om Östersunds FK släpptes stod Pettersson på den allsvenska upptaktsträffen på Arlanda. Intervjuerna handlade lika mycket om spelet bakom kulisserna i klubben som om var fotbollslaget Östersund står med knappt två veckor till den allsvenska premiären.

Spelarna håller distans

- Vi får fokusera på vad vi kan göra och det är att spela fotboll och att bli bättre på det och försöka vinna matcherna som kommer, säger Tom Pettersson.

TT: Pratar ni spelare mycket sinsemellan om situationen?

- Nej, det gör vi inte. Som alla andra i fotbolls-Sverige pratade vi om det när det kom upp förra året. Vi vet inte mer än någon annan. Det är bara att avvakta och se vad som händer och under tiden får vi försöka vinna fotbollsmatcher.

- Jag tror att de flesta i laget håller en distans till det som hänt. Det är så mycket annat vi måste fokusera på för att bli bättre och nå våra mål. Därför finns det ingen anledning heller att spekulera.

Efter framgångarna i Europa League – Östersund nådde åttondelsfinal mot Arsenal förra vintern – försvann flera spelare och dessutom succétränaren Graham Potter.

Östersund sågs inför säsongen som en utmanare om guldet, men spelaromsättningen blev för stor. Klubben landade till slut som sexa och det var turerna kring klubbens ekonomiska förehavanden som fick de stora rubrikerna.

Stor spelaromsättning

- Vi har fått in ganska många nya spelare och det är naturligt att det blir så när det går bra. Vi ska försöka förstå dem och de ska försöka förstå oss – men det kan nog bli bra till slut. Innan kunde vi leva på att vara "underdogs", så är det inte riktigt nu.

- Det blir en utmaning för oss.

TT: På vilket sätt kan ni överraska?

- Jag har sett att många så kallade experter har oss i mitten av tabellen och där vill vi absolut inte sluta.

- Vi spelar alltid för att vinna.