Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Öberg. Arkivbild.

Öberg långt efter – Persson bästa svenska

I VM-sprinten var Hanna Öberg blott 0,6 sekunder från ett brons. I världscupomstarten i Holmenkollen, på samma distans, var den svenska skidskyttestjärnan drygt 50 sekunder från pallen på 17:e plats.

Hanna Öberg gjorde ett imponerande VM i Östersund och tog tre medaljer, varav ett individuellt guld på 15 kilometer. I den första världscuptävlingen sedan hemmamästerskapet var hon däremot långt ifrån täten.

Med en bom i stående slutade Öberg på 17:e plats i Holmenkollens sprint, knappt 1.17 bakom sprintvärldsmästaren Anastasija Kuzmina, Slovakien, som vann även nu och säkrade sprintcupen.

- Jag är verkligen glad. Sprint är min favoritdistans, säger 34-åriga Kuzmina, som avslutar karriären efter säsongen, till SVT.

På VM var Hanna Öberg blott 0,6 sekunder från ett sprintbrons, nu var hon 51,8 sekunder från pallen.

- Bommen jag har i stående; det var lite slarv. Jag får slita ganska mycket i spåret i dag. Jag tycker ändå jag håller ihop det bra. Jag är väl inte helt återhämtad från mitt VM, och att jag inte skulle känna av det nu vore väl konstigt, säger Hanna Öberg till SVT.

Bästa svenska blev Linn Persson, som tog ett stafettsilver tillsammans med Öberg under VM, på en åttondeplats. 24-åringen var 21,2 sekunder bakom trean Paulina Fialkova, Slovakien. Tvåa blev Franziska Preuss, Tyskland.

- Det känns bra. Jättekul att skjuta fullt, säger Linn Persson.

Elisabeth Högberg, med i VM-truppen men utan att köra något lopp, slutade på en tionde plats sedan hon också skjutit bomfritt.

På lördag kör damerna 10 kilometer jaktstart i Holmenkollen.