Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Cristiano Ronaldo (till vänster) och hans Juventus kan fira en ny ligatitel.

Åttonde raka ligatiteln för Juventus

Juventus har säkrat scudetton i Italien för åttonde året i rad. Nu är Cristiano Ronaldo förste spelaren någonsin att lyckas vinna Premier League, La Liga och Serie A.

Tidigare under lördagen firade Juventus damer ligatiteln i Serie A. Nu kan klubbens herrlag göra det samma – för åttonde säsongen i rad.

Dagens 2–1-seger hemma mot Fiorentina innebär att "Den gamla damen" är ointagliga 20 poäng före tvåan Napoli som har sex matcher kvar att spela.

Det började dock darrigt för hemmalaget i Turin. Nikola Milenkovic gav nämligen Fiorentina ledningen redan i den sjätte minuten – men Juventus skulle resa sig.

"Ett bra år"

Kvitteringen kom en halvtimme senare när Alex Sandro nickade bollen i nät.

I den andra halvleken fullbordades sedan vändningen när German Pezzella styrde in Cristiano Ronaldos inspel i eget mål.

Efter slutsignalen var det en lättad portugis som mötte pressen. Nu kan superstjärnan stoltsera med att ha vunnit Premier League (Manchester United), La Liga (Real Madrid) och Serie A – något ingen annan spelare har lyckats med.

- Jag är väldigt glad. Jag vann den italienska titeln i min första säsong. Det har varit ett bra år för Juventus. Vi vann Supercupen men självklart gick det inte bra i Champions League, säger Ronaldo.

Ronaldo stannar kvar

Plåster på såren, alltså, för Juventus efter att storklubben i veckan åkte ut ur Champions League mot Ajax i kvartsfinalen.

- Men Champions League finns kvar nästa år, säger Ronaldo till La Gazzetta dello Sport och passar samtidigt på att ge ett löfte:

- Jag stannar kvar i "Juve". Tusen procent säkert.

Totalt har Juventus tagit hem 34 ligatitlar (36 om man räknar med de två från säsongerna 2004/2005 och 2005/2006 som de fråntogs på grund av Calciopoli-skandalen).