Dallasmålvakten Ben Bishop och svenske Mattias Janmark försöker hejda St Louis stjärna Tyler Bozak i tredje matchen i lagens kvartsfinalserie.

Åter fördel St Louis i Stanley Cup

St Louis har åter ryckt åt sig ledningen i kvartsfinalen mot Dallas i Stanley Cup. Det tredje mötet blev en jämn historia med dramatiska slutminuter i Texas.

|

Bortalaget tog ledningen redan efter en och en halv minut, vilket satte tonen för ishockeymatchen. Tre gånger utjämnade Dallas sedan St Louis gjort ledningsmål, men när gästernas Pat Maroon satte 4–3 i näst sista spelminuten förmådde Texas-laget inte svara.

Fullträffen blev kulmen på en avgörande del av tredje perioden, med fyra mål på drygt fem minuter. Sedan fick Dallas en gyllene chans till ännu en upphämtning när St Louis åkte på en utvisning med 44 sekunder kvar. Men trots att Ben Bishop lämnade sin bur, vilket innebar sex mot fyra utespelare, rann tiden ut innan hemmalaget kunde slå till.

- Vi har hittat ett sätt att vinna, så det gör vi just nu, säger St Louis-stjärnan Alex Pietrangelo i intervjuer efter matchen.

Att det nu är bortaplan i match tre och fyra, i serien bäst av sju, gör detsamma, anser Pietrangelo.

- Vi tror på processen och spelar på samma sätt.

Mattias Janmark fick en assist vid Dallas utjämning till 2–2.

St Louis leder nu matchserien med 2–1 inför nästa möte, som alltså även det äger rum i Dallas, natten till torsdag svensk tid.