Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilde Johansson slog till med årsbästa, 6,53 meter, i damernas längdhopp under söndagens Finnkamp i Tammerfors.
Tilde Johansson slog till med 6,53 meter i Finnkampen, vilket var årsbästa för Falkenbergs IK-tjejen. Bild: Anders Wiklund/TT

Årsbästa för Tilde Johansson i Finnkampen

Årets längsta hopp. Tilde Johansson krönte säsongsavslutningen i Finnkampen med 6,53 meter. Och ser redan fram emot försäsongen.

Tilde Johansson har haft en säsong där hon blandat rejält i prestationerna och hon har letat efter den fina formen hon visade upp under fjolåret. Men i utesäsongens sista tävling, på Finnkampen i Tammerfors, fick hon så äntligen till det. I den tredje omgången mätte hennes hop 6,53 meter.

– Jag tyckte det kändes som att det fanns mer än 6,53 meter. Men jag får vänta till nästa säsong. Det känns kul att sluta på topp, sa Tilde Johansson efter att ha landat på svensk mark.

Årsbästa 6,53 meter

Dessförinnan hade Falkenbergs IK-tjejen noterat 6,32 och 6,40 i längdhoppsgropen.

– Första hoppet var egentligen inte bra alls. Jag sträckte mig för att nå plankan. Även de dåliga hoppen blev rätt bra i jämförelsevis med hur det sett ut tidigare under säsongen.

Två ogiltiga hopp följdes av ett hopp på 5,90 meter. Tilde Johansson slutade tvåa bakom landsmaninnan Khaddi Sagnia, som vann på 6,62 meter.

– Det känns jättekul. Förra året slutade jag också tvåa, men då gjorde jag bara ett hopp på 6,14. Det var roligt att hoppa så mycket och att vi vann.

Tilde Johansson bakom Sveriges seger i damernas längdhopp

Finnkampen var glädjande på ytterligare ett plan.

– Det kändes mer som en riktig tävling. Man fick flyga dit, det var en helt annan grej och det var publik på läktarna. Tidigare under året har man stått och klappat åt tränarna. Jag har för mig att det var 3000 personer på plats.

Hur känns det att du nu hittat formen när säsongen är slut?

– Det är så klart tråkigt att man är igång. Jag känner på riktigt att jag kommit tillbaka till den formen jag hade förra sommaren. Nu är jag motiverad att köra på med grundperioden och kommer gå in i den med energi så det är positivt.

Hur ser den närmaste tiden ut för dig?

– Det blir en vecka lugnt och bort från friidrottsbanan. Sen har jag en vecka där jag får göra lite allt möjligt, simma, spela padel och sådant som man kanske inte hinner med eller man inte får göra under säsong.

Lär mer om Falkenbergs FF här