Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Clevelands storstjärna Lebron James har mycket kvar att ge, närmast i NBA-finalen mot Golden State.

Åldern inget problem för Lebron James

Lebron James är på väg in i sin åttonde raka NBA-final – och det ska bli fler. För basketvärldens största stjärna är 33 ingen ålder.

Lebron James är i och med årets uppgörelse mellan hans Cleveland och Golden State, den fjärde i följd, uppe i totalt nio NBA-finaler.

Den 33-åriga amerikanen har hittills vunnit titeln tre gånger och han räknar med fler chanser.

James känner sig inte gammal trots att han snart har fullbordat sin 15:e säsong i ligan.

- Man har alltid pratat om att idealåldern i NBA är 27 till 31, 32 år. Jag har aldrig brytt mig om det. Jag har aldrig funderat på något tak heller. Jag försöker bara bli så bra jag kan bli, säger han till ESPN.

James har dominerat i årets slutspel. Han har snittat flest poäng per match (34,0), näst flest spelminuter (41,3) och tredje flest assist (8,8) av samtliga spelare.

I den första finalen gör han sin 101:a match för säsongen. Tidigare har han som flest gjort 100.

Cleveland-stjärnan har inga planer på att ta det lite lugnare.

- Det jag är mest stolt över är att kunna vara tillgänglig för mina lagkompisar varenda dag. Jag har missat en eller två träningar (på hela säsongen). Jag har lagt ned jobbet som krävs, säger James.

Det kommer att behövas en hel del till om Cleveland ska kunna ta tillbaka titeln från Golden State. James räds inte utmaningen.

- Vilken nivå jag kan hålla återstår att se men jag vet hur mycket jag kommer att offra. Då brukar siffror och statistik följa med, säger han.