Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Guidetti skiner igen.

Äntligen en plats i solen igen för Guidetti

Stukningen är läkt, John Guidetti tränar igen – och njuter av att äntligen ta del av VM-atmosfären.

Anfallaren fick en rejäl smäll på vristen av Andreas Granqvist under ett av träningspassen i Båstad för två veckor sedan. Då fruktade Guidetti först att VM var i fara.

Nu är han så gott som fullt återställd och hade inga problem under landslagets stängda träningspass på Spartak-stadion i Gelendzjik. Ett efterlängtat ögonblick för den svenska landslagsforwarden. Inte bara att komma ut på planen, utan även att få vara en del av gänget igen.

"Trötta på mig"

- Jag gillar ju att tjöta med folk. När man sitter där själv på cykeln i gymmet är det svårt att surra med någon. Fysioterapeuterna är så trötta på mig nu så de är nog glada att jag är ute med laget, säger Guidetti.

Han känner själv att han inte har tappat allt för mycket under sin skadefrånvaro.

- Det var inte bara att man tappade dagar på planen och att göra det man älskar och de två matcherna (mot Danmark och Peru) man kunde ha spelat inför svensk publik. Det var mer så. En jävla frustration att hela tiden sitta på sidan.

Nu är han återigen redo att konkurrera, må så vara med hjälp av smärtstillande tabletter.

- Självklart är jag här och konkurrerar om en plats. Annars skulle jag inte vara med och träna. Jag känner mig i bra form. Janne (Andersson, förbundskapten) vet vad jag kan. Det blir bättre och bättre för varje dag. I dag kände jag att jag klarade av träningen på ett väldigt bra sätt och det är otroligt skönt.

- Det blev några strutar på träningen, men i vissa lägen kan det sticka till i någon sekund i foten och så går det över. Alla som kommit tillbaka efter en stukning vet att det känns så, säger Guidetti.

Önskar Spanien framgång

Medan han svettades i den 30-gradiga hettan och under den obarmhärtiga solen hände det saker på annat håll. Spanien höll en presskonferens där det meddelades att förbundskaptenen Julen Lopetegui fått sparken, bara två dagar innan VM-premiären mot Portugal.

En nyhet som engagerade Guidetti, till vardags i spanska La Liga-klubben Alavés.

- Jag såg det och det är självklart olyckligt. Jag vet inte vad som ligger bakom allt. Jag önskar Spanien all framgång. Jag har kompisar där som spelar i landslaget. Jag hoppas att det ska lösa sig på bästa sätt.

- Det är så klart svårt (för Lopetegui) att säga nej till jobbet i Real Madrid, men jag önskar Spanien all lycka och att de hittar en lösning.

TT: Vad tänkte du?

- Jag blev först chockad över att han fick jobbet i Real eftersom han har jobbet som förbundskapten och jag visste att det kunde vara känsligt – och det var det ju också. Det fanns i tankarna att det kunde bli som det blev.

- Men det är inget jag lägger fokus på. Fokus är här – och Janne sitter säkert, säger Guidetti och skrattar.