Alex Ovetjkin firar första målet mot Tampa i semifinalen. Washington Capitals vann med 4–2.

Överlägset Washington vann första NHL-semin

Ett överlägset Washington besegrade Tampa Bay på bortaplan i den första semifinalsomgången i NHL-slutspelet. Trots en skadad Nicklas Bäckström.

|

Washington Capitals, som inte har kommit längre än till kvartsfinal sedan 1998, slog Tampa Bay Lightnings med 4–2 i första matchen i NHL-semifinalerna.

- Ja, framförallt var vi fruktansvärt bra i första perioden, säger Washingtons ryske stjärna Alexander Ovetjkin enligt Aftonbladet.

- Då skulle vi gjort ytterligare några mål. Men deras målvakt (Andrej Vasilevskij) höll dem kvar i matchen. Han var duktig.

Ovetjkin stod för ett mål och en assist.

Washingtons center Nicklas Bäckström missade den första NHL-semin på grund av en skada i handen. Det är hans andra raka match på bänken, och det är oklart när han är redo att spela igen.

Det var ett tamt Tampa som först hamnade i fyra måls underläge innan laget fick in två mål i sista perioden.

Å andra sidan förlorade Tampa även första matchen i kvarten mot Boston, men tog sedan hem serien med fyra raka segrar.

Victor Hedman och Anton Strålman stod för varsin assist vid Tampas båda mål.

Lagen möts igen natten mot måndag svensk tid. Även den matchen spelas i Amalie Arena i Tampa.

I den andra semin möts Winnipeg och Vegas med början natten till söndagen svensk tid.

Fakta: NHL-slutspelet

Semifinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Washington–Tampa Bay 1–0 i matcher. Nästa match natten till måndag svensk tid.

Winnipeg–Vegas. Första match natten till söndag svensk tid.