Stökigt framför Philadelphia-målet i matchen mot Anaheim.

Åbergs två mål räckte inte mot Philadelphia

Först blev han bortbytt och sedan petad. Nu gör Pontus Åberg succé i NHL-laget Anaheim. Han blev återigen tvåmålsskytt, men inte heller denna gången räckte det till seger. Philadelphia vann med 3–2.

|

Precis före säsongsstarten byttes 25-åringen bort av Edmonton och hamnade i Anaheim. Efter bara en match skickades han till farmarlaget i AHL, San Diego.

För 1,5 vecka sedan kallades han tillbaka till Anaheim och i lördags, mot San Jose, gjorde han sina första två mål för Anaheim. En målskörd han nu fördubblade.

- Jag anstränger mig hårt varje dag för att förbättra mitt spel och komma i lägen där det går att göra mål, säger Åberg till Anaheims sajt efter matchen.

Det första målet mot Philadelphia bestod av ett riktigt svensksamarbete, där Rickard Rakell och Hampus Lindholm noterades för assist. Det andra målet kom med drygt två minuter kvar av matchen, där Åberg petade in ett skott från Cam Fowler, som precis letade sig in mellan benskydd och plockhandske på Brian Elliott.

Målet innebar kvittering till 2–2, och Anaheim såg ut att ha räddat en poäng.

Lyckan blev dock kortvarig, och en annan Lindholm, med förnamnet Oscar, var inblandad i förarbetet som ledde fram till det avgörande målet av Nolan Patrick, bara 21 sekunder senare.

Målskytt utan puck i mål

Både Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson gjorde mål när deras Nashville på hemmaplan besegrade Vegas i NHL-ishockeyn.

Järnkrok satte 3–1 i början av tredje och Arvidsson fick 4–1-målet trots att han inte ens satte pucken i målet. Vegas målvakt hade plockats ut och när Arvidsson blev fälld precis framför den tomma målburen ska det enligt NHL:s regler räknas som mål.

- Det var ju lite märkligt. Jag har aldrig varit med om en sådan situation tidigare. Men nu finns det en sådan regel, så det är bara att tacka och ta emot, säger han till Aftonbladet.

Arvidsson har plockat poäng i de senaste fem matcherna, målet mot Vegas var hans åttonde för säsongen.

Lehner skadad

Vegas gjorde matchens första mål i slutet av första perioden, men efter att Nashvilles Ryan Hartman petade in två mål i andra – båda inom loppet av 57 sekunder – kom Vegas aldrig riktigt tillbaka i matchen.

- Vi gjorde några dåliga val och det kostade oss ett par mål, säger Vegas-tränaren Gerard Gallant till nhl.com.

I matchen New York Islanders och Pittsburgh, som Islanders vann med 6–3, räddade Islandersmålvakten Robin Lehner 23 av 25 skott innan han tvingades lämna isen i den tredje perioden. Enligt tränaren Barry Trotz hade Lehner fått en liten muskelbristning.