Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ny roll. Anette Cortese (i förgrunden) brukar vanligtvis stå vid sidan av scenen i Falkenberg och koreografera revyn. Men i ”Fett” tar hon själv plats på scen som dansare.

Smalare scen för ”Fett”

Scenen är något nedbantad. Men nu är det dags för ”Fett” att fläska på i Falkenberg. En rockmusikal med breda influenser från alla möjliga håll.

Stadsteatern i Falkenberg har en sex meter smalare scen än Kajskjulet i Halmstad. Det innebär att väl inrepade rörelser från i höstas modifieras något för att passa in i den nya miljön. Men regissören Björn Holmgren konstaterar att föreställningen ändå finslipas hela tiden genom att man går in och ändrar smådetaljer.

Inklusive genrepet spelades Bertil Goldbergs musikal 26 gånger i Halmstad och i stort sett samma gäng medverkar i Falkenberg.

”Fett” är en humoristisk och svängig historia om vår tids kroppsfixering. Historien kretsar kring skapandet av ännu ett tv-program om viktminskning.

Ensemblen kommer från hela Halland. För kvintetten Hans Schakonat, Emma Lingårdsson, Anette Cortese, Eva-Lotta Bernström och Liselotte Johansson innebär det att de nu får spela i hemkommunen. De två sistnämnda har precis avslutat årets säsong av Falkenbergsrevyn.

– Det här är väldigt annorlunda jämfört med revyn. Här spelar jag ju bara en karaktär hela tiden. Väldigt kul att jobba med Anette på scenen också. Hon brukar ju stå vid sidan om annars, säger Liselotte Johansson.

Anette Cortese har hållit på länge med teater men i hemstaden har hon mest jobbat som koreograf med till exempel Falkenbergsrevyn. Hon har varit flitigare på att medverka som dansare och skådespelare i olika uppsättningar i Halmstad.

– Jag har varit med på scen i någon tältteater i Falkenberg. Men det är nog första gången på Stadsteatern, funderar Anette.

Eva-Lotta Bernström är i ny i det här gänget och engagerades med kort varsel. Från början var det bara meningen att hon skulle göra en roll men det blev tre när en dansare/bakgrundssångerska skadade foten.

– Det är mycket att lära in. Men jag skuttar runt efter bästa förmåga och det är jätteroligt, försäkrar Eva-Lotta.

Emma Lingårdsson har en av huvudrollerna. Hon är uppvuxen i Harplinge och fick teaterintresset med modersmjölken kan man säga. Båda föräldrarna är teatermänniskor och det är hennes pappa Björn som regisserar ”Fett”.

– Jag har spelat väldigt mycket musikteater och dansteater i framför allt Halmstad. Jag har bott i Falkenberg i sex-sju år, men det är första gången jag står på den här scenen, förklarar Emma.

Gitarristen Hans Schakonat har bott i staden vid Ätran betydligt längre och ingår i femmannabandet på scen.

– Det var häftigt när vi samlades igen för att repa. Nu fick vi själva se oss i musikalen för första gången på dvd och jag tyckte den var ännu bättre nu, hävdar Hans.

Hur fett musikalen rockar kan falkenbergare och andra uppleva i Stadsteatern på fredag, lördag och söndag.