Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Schlagerfavorit. Salem El Fakir lyckades inte ta sig till Eurovionsschlagerfinalen i Oslo, men till Falkenberg kommer han i sommar. Han spelar på Bullar & Bång 17 juli.

Salem Al Fakir debuterar och Eric Gadd återvänder

Eric Gadd kommer tillbaka för en solokonsert medan Salem Al Fakir och Tomas Andersson Wij spelar för första gången. Stålboms sommarprogram för Bullar & Bång i Falkenberg börjar ta form.

Den internationella juryn ville skicka Salem Al Fakir till Oslo i vår, men de svenska tv-tittarna tyckte annorlunda vid lördagens final av Melodifestivalen.

Flerfaldigt Grammisbelönade Salem får i alla fall göra en tur till Falkenberg i sommar där han är en av flera inbokade gäster på Bullar & Bång.

– Vi har haft honom på gång i flera år och nu blir det äntligen av, kommenterar Heléne Stålbom.

Några av artisterna har stått på scenen tidigare men kanske inte uppträtt utomhus eller i andra konstellationer. Till exempel Eric Gadd som gör ett soloframträdande den här gången. Han hade med sig sitt band förrförra sommaren och biljetterna till den konserten sålde slut omedelbart. En annan publikfavorit är Tingsek som var på besök så sent som i december och nu gör sitt tredje sommarframträdande.

Jennie Abrahamsson spelade ensam inomhus tidigare i år men kommer tillbaka med sitt band. Lukas Stark har också gästat Stålboms tidigare med Bruksorkestern, men i sommar har han andra musiker med sig och sjunger Joe Hill på svenska.

Familjen Stålboms eget band bestående av Micael, Olivia och Axel värmde upp åt Niklas Gabrielsson nyligen och gör debut utomhus vid premiärspelningen den 9 juli.

I övrigt är det nya namn på programmet så här långt. Albumaktuelle Tomas Andersson Wij släppte sin nya skiva för ett par veckor sedan och den gick direkt upp på fjärdeplats på försäljningslistan.

Pernilla Andersson har släppt sex soloalbum och ofta rosats av skivrecensenterna, till exempel för senaste plattan ”Ashbury Apples” som släpptes förra året. Hon är för övrigt gift med Dregen i Backyard Babies.

Cue är duon som består av skådespelaren Niklas Hjulström och musikern Anders Melander. De fick en jättehit med ”Burnin’” i slutet av 90-talet.

Hoffmaestro & Chraa tilltalar kanske mest en yngre publik, ett elva man starkt band som själva kallar sin musik skank-a-tronisk punkadelica.

Kletzmer och folkmusik står på repertoaren hos trion Kaja där bland andra Livet Nord från New Tango Orquesta ingår. Woodnote är fem killar som lirar akustisk pop med lite doft av latin och funk.

Vis- och bluessångerskan Jenny Almsenius fick Hallands Nyheters kulturpris förra året och gör nu debut på Stålboms.

Lokal anknytning har även norska singer/songwritern Ellen Xylander som har en stuga i trakterna av Falkenberg.