Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Emma Knyckare, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer.

Rolfstorp slåss mot Vallentuna i Musikhjälpen

Kan lilla Rolfstorp klå Stockholmsförorten Vallentuna i kampen om att samla in pengar till Sveriges Radios och SVT:s insamling?

Strax innan klockan 13 på onsdagen började Musikhjälpen-programledarna Emma Knyckare, uppvuxen i Rolfstorp, och Kodjo Akolor, från Vallentuna, prata om att det var dåligt med initiativ för insamlingar till Musikhjälpen i deras hemorter.

– Rolfstorp kommer från vikingen Gånge-Rolf som var för fet för att någon häst skulle orka bära honom, sade Emma Knyckare.

– Och den traditionen har fortsatt, så Rolfstorp, det är bara att börja röra på fläsket och skapa något slags initiativ för musikhjälpen, fortsatte hon och skällde på Rolfstorpsborna.

Kodjo Akolor berättade att Vallentuna minsann hamnade i topp 20 i mest insamlade pengar förra året, något som fick Emma att tända till.

– Nu är det min stolthet som står på spel, sade hon.

Sagt och gjort så startades en insamling, som heter Rolfstorp, på Musikhjälpens hemsida. Och på Facebook finns gruppen "Rolfstorp vs. Vallentuna – Kampen för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet".

Gruppens skapare beskriver insamlingen så här: "Alla Rolfstorpsbor och de som känner sig som en kommer nu gå samman och fylla på vår digitala bössa, vid namn ROLFSTORP, med kärlek och bidrag för att visa att Rolfstorp är byn som bryr sig om alla!".

Utmaningen mot Vallentuna handlar om insamlade pengar per invånare, eftersom de två orterna är så olika stora. Trots att Vallentuna därför måste samla in mer pengar totalt sett är Kodjo Akolor övertygad om att hans hemort kommer att stå som vinnare.

– Jag säger lycka till, till Rolfstorp, för ni kommer behöva det för att ens komma i närheten av Vallentunas storhet.

Pengarna samlas in till föremån för alla tjejers rätt att överleva sin graviditet.