Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Engagerade. Göran Rudbo (t v) och Ken Wennerholm i Triple & Touch har sedan 2005 hjälpt afrikanska skolelever i aidsdrabbade områden.

Rejoice sjunger för Afrikas barn

Nu kommer Triple & Touch och afrikanska Star choir till Halland igen. – Jag fick en tankeställare när jag var med dem i Sydafrika, säger Gennet Duveslett i gospelkören Rejoice, som deltar i lördagens konsert på hemmaplan i Varberg.

Gennet känner Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch privat och har följt deras engagemang i projektet Star for life, som driver skolor i områden i Sydafrika och Namibia som är särskilt utsatta för hiv och aids.

– Av världens 33 miljoner smittade finns 11 miljoner i Sydafrika, så risken finns att en hel generation dör ut. Vi vill att ungdomarna ska vara medvetna om aids, men ändå kunna leva ut sina drömmar, berättar Gennet, som själv kom till Norrland som adoptivbarn och nu har bott i Varberg i nio år.

– Jag är född i Etiopien, så hjälpinsatser i Afrika ligger mig varmt om hjärtat. Jag var med och besökte kåkstäder i Sydafrika och blev tagen över livsglädjen som fanns där, trots att bostäderna var nära att rasa ihop. Och när de sjunger så är det som om hela kroppen ler.

I slutet av mars var Star choir och Triple & Touch i Falkenberg och några av de tolv sydafrikanska ungdomarna i åldern 16–22 år är med även på lördag 10 oktober i Pingstkyrkan i Varberg.

De sjunger både med Triple & Touch och tillsammans med elever från Kulturskolan och gospelkören Rejoice, som leds av Frida Svenningsson. Pianist brukar vara Magnus Spångberg, men han ersätts i Varberg av Pelle Ankarberg, som brukar spela med Carola.

Alla intäkter från konserten går till välgörande ändamål. Varje biljett för 210 kronor betalar skolgången för en av de omkring 63 000 eleverna i ett helt år på någon av de 62 skolorna.