Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

PS-gymnasiet är bäst på UF-företag

Peder Skrivares skola är bäst i Halland på UF-företagande. För fem år sedan importerade UF-företagen Iphone-skal. Nu skapar de hållbara produkter.

I måndags delades priset till ”Årets UF-skola i Halland läsåret 2014/2015” ut till Peder Skrivares skola. I Halland finns 22 aktiva UF-skolor.

I motiveringen till att PS i år har fått priset angavs att PS-eleverna ges goda förutsättningar för sina UF-företag. Både elever på yrkesprogram och högskoleförberedande program ges möjlighet att driva UF-företag inom ramen för sitt program.

– PS fick priset för två år sedan också och det visar att de arbetar på ett bra sätt med ungt företagande. Förra året gick det till Kattegattsgymnasiet i Halmstad, säger Hanna Ericson, projektledare Ung Företagsamhet Halland.

UF-företagen följer trenderna i samhället. För fem år sedan var det vanligt att affärsidéerna handlade om att importera skal till Iphone. Nu är många inne på att skapa hållbara produkter och återanvända material till exempel. Hälsa och välbefinnande är också populärt liksom att tillhandahålla tjänster som bidrar till ett inkluderande samhälle. Det kan handla om aktiviteter för boenden eller nyanlända.

– Det känns väldigt bra att ta emot detta pris såhär innan julledigheten. Det är ett tecken på att vi gör bra och rätt saker. Vi jobbar hårt på att bredda UF-företagandet på skolan och satsar mycket på yrkesprogrammen, säger Magnus Olofsson, lärare på teknikprogrammet och förstelärare i entreprenörskap.