Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skilda världar. Margareta Svensson uppträder på Varbergsgalan i Sparbankshallen i dag fredag, men gjorde ett inhopp med David James i Las Vegas så sent som i slutet av september.

Pianoduell i Las Vegas före Varbergsbesök

Margareta Svensson sjunger i sin uppväxtstad Varberg på fredagen, men vi mötte henne långt därifrån för bara tre veckor sedan, nämligen på lyxhotellet Encore i Las Vegas.

Bara att promenera genom de två femstjärniga anläggningarna Wynn och Encore på den delen av nöjesgatan Las Vegas Boulevard som kallas The Strip, är en upplevelse. Vi snackar 190 meter höga hotell med 4 750 rum och kasinon med nästan 300 bord och 3 000 enarmade banditer på 17 000 kvadratmeter.

Det finns 21 restauranger, tolv barer och fyra nattklubbar, så det är inte helt lätt att hitta till East Side Lounge, som just har börjat med dubbla, ”duellerande” pianister.

– Det är en ovan genre för mig, men jag ville testa när jag blev erbjuden jobb. Kanske kan jag göra det som ett komplement, men jag är samtidigt inte säker på hur mycket jag vill vara i Vegas, berättar Margareta Svensson.

Innan det är dags att showa hinner Margareta berätta om hur hon sammanförde skådisarna Warren Beatty och Chevy Chase på hotellet Montage Beverly Hills och om sina tio sekunder i tv-tävlingen ”Idol”.

– När Andreas Carlsson letade svenska talanger i Los Angeles filmade de mig, men sa redan när de ringde att de inte kunde låta mig gå vidare. Jag ställde upp ändå för att det var en kul upplevelse. Sedan träffade jag även Andreas på en konsert med Kiss, eftersom han känner Paul Stanley och jag var inbjuden av Gene Simmons.

Med David James, som är den bättre sångaren, gör den USA-baserade halländskan sedan ”Mamma Mia!” (Abba) och ”I still haven’t found what I’m looking for” (U2), och med den vane publikdomptören Scott Ellis blir det Joe Cocker-låtarna ”You can leave your hat on” och ”Unchain my heart”.

Tim Sage, vicepresident för hotellets alla nöjesproduktioner, ger beröm:

– Hon har stort röst- omfång, dynamik och fin pianoteknik. Hon spelar som man ska, utan att hamra. Sedan har hon en varm personlighet och vet hur man gör publiken glad. Det är det viktigaste.

Det är lätt att tro att ett liv som artist i Las Vegas bara är en dans på rosor. Men Margareta håller hellre till i hemstaden Los Angeles.

– Jag vill ju göra mer shower som huvudartist och komma bort från femtimmarspassen med covers. I Vegas öser man ut energi fem dagar i veckan och känner att rösten tar stryk av all rök.

Vid sidan av musiken är Margareta intresserad av aktieaffärer, men mest spännande just nu är de olika inspelningsidéerna. Det snackas om en hel skiva med Phil Ramone, som producerade Frank Sinatras duettplattor på 1990-talet, eller fyra egna låtar med gitarristen/producenten Richie Zito.

– Det är stora projekt, men just nu pratar vi bara. Inget är bestämt.

Innan vi skiljs får jag höra om när Margareta nyligen träffade legendaren Quincy Jones i London och sedan jammade med Neil Sedaka.

När jag hämtar min hyrbil för att köra till ett betydligt billigare hotell passerar jag Wynns invändiga bilhall. Där säljs det Ferrari och Maserati!

Och jag som tyckte att min grafitgrå Ford Mustang Cabriolet var häftig…