Två personer skottskadade i Borås

En tonåring och en man har skottskadats i anslutning till en pizzeria i Borås, skriver polisen på sin hemsida. De vårdas just nu på sjukhus. Gärningsmannen är inte gripen, men uppges ha lämnat platsen på en sparkcykel iklädd en rosa foodora-jacka.
– Jag känner mig helt tom och hjälplös, säger pizzeriaägaren.

ANNONS
|

Händelsen inträffade klockan kvart över sju på tisdagskvällen. En kille i 15-årsåldern skottskadades i benet, samt en man i 25-årsåldern som också skottskadats i benet och eventuellt i bålen.

Händelsen ska ha inträffat i anslutning till en pizzeria på Hässleholmen i Borås, där ett flertal skott ska ha avlossats. Med hjälp av privatpersoner ska personerna ha förts till sjukhus.

Utreds som försök till mord

Carina Karlsson, kommunikatör på Södra Älvsborgs sjukhus, bekräftar att två personer inkommit till akuten.

– Det är stabilt tillstånd på den ena, och allvarligt tillstånd på den andra personen, säger hon.

Mannen i 25-årsåldern ska senare ha förts till Sahlgrenska för ytterligare vård.

ANNONS

Gärningsmannen uppges vara maskerad, och ska ha lämnat platsen på en sparkcykel. Sista iakttagelsen gjordes vid Våglängdsgatan. Ingen är i nuläget gripen.

– Platsen är avspärrad för teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till mord. Strax innan 20.30-tiden på tisdagskvällen går polisen ut med att de inleder en särskild händelse för att kunna frigöra resurser från regionen med anledning av skottlossningen i Borås.

Polisen kommer fortsätta arbeta på brottsplatsen under natten, troligen med förstärkt personal. Motivet bakom skjutningen är ännu okänt.

– Vi utesluter inte gängkoppling, säger Stefan Gustafsson.

Pizzeriaägaren: ”Helt tom”

Arif Eken är ägare av pizzerian. Han är just nu på semester i utlandet, men berättar att en av målsäganden tog skydd inne i pizzerian efter att han blivit beskjuten.

– Jag läste om det här på nyheterna och blev jätteorolig. Jag känner mig helt tom och hjälplös eftersom jag inte är hemma, säger han till GP under tisdagskvällen.

När målsäganden tagit sig in till pizzerian ska en eller flera privatpersoner hämtat sin bil för att köra honom till sjukhuset, enligt Arif Eken.

Vad har du fått för information från platsen?

– Min personal mår bra men de är i chocktillstånd. Dels träffade de mannen som blivit skottskadad och skrikit av smärta och dels var det en stor folksamling där.

ANNONS

Vad händer för din del nu?

– Det blir nog att jag tar första bästa flyg hem, vara stöd för min personal på plats och ta hand om frågor från media.

Sökes: Man med rosa Foodora-jacka

På onsdagen informerar polisen att man gjort en del fynd i samband med skottlossningen. Bland annat har de tagit del av övervakningskameror. Detaljer kring vilka fynd som har gjorts kan polisen inte kommentera.

– Vi har gjort framsteg i utredningsarbetet som baseras på bland annat tips från allmänheten och olika fynd. Vi har även gjort tekniska undersökningar på olika platser i Borås i samband med händelsen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Den man som ska ha setts lämna platsen på sparkcykel ska enligt uppgifter till polisen ha burit en rosa jacka med texten ”Foodoora”.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser om den här personen som kan ha gjorts under tisdagskvällen på Hässleholmen, säger Fredrik.

ANNONS