Explosion i ammunitionsfabrik – en till sjukhus

En man i 50-årsåldern fördes under onsdagen till sjukhus efter en explosion i en ammunitionsfabrik i Karlsborg. Mannen vårdas nu på Sahlgrenska universitetssjukhuset och uppges vara allvarligt skadad.

ANNONS
|

Det var vid 13.23 som SOS larmades om en explosion på Fabriksvägen i Karlsborg.

Explosionen inträffade i en fabrik som tillverkar finkalibrig ammunition.

– Det ska inte vara kopplat till Försvarsmakten, men det är ett företag så det är en arbetsplatsolycka. Det är ett företag som tillverkar ammunition och i tillverkningen har det hänt någonting, berättade Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Explosionen ska ha skett i en friliggande byggnad och en person ska ha varit i byggnaden. När GP når företagets vd är han på väg till fabriken.

– Jag kan bekräfta att det är en olycka men jag har inga mer detaljer just nu. Jag får olika uppgifter från platsen så jag kan inte bekräfta någonting om skadeläget.

ANNONS

Försvarsmakten inkallad

Till en början kunde polisen av säkerhetsskäl inte gå in i byggnaden, men räddningstjänsten kunde senare konstatera att explosionen inte lett till någon brand.

– Vi har kontrollerat utrymmet och det har inte varit något som har brunnit eller brinner. Sen är det naturligtvis en viss förödelse där det smällt, säger Ulf Seglert, vakthavande befäl på räddningstjänsten i Skaraborg.

Vet ni vad som exploderade?

– Det är rätt så oklart men det har smällt i delen där de producerar ammunition, det är vad vi vet.

Polisen kunde senare meddela att explosionen troligen inträffade i samband med underhållsarbete och att det handlar om en olyckshändelse.

Personen som skadades i samband med händelsen fördes senare till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Vid 20-tiden på onsdagen meddelar sjukhuset att hans skadeläget fortfarande kategoriseras som allvarligt.

Bakgrunden till explosionen är fortfarande oklar och polisen har med anledning av händelsen inlett en förundersökning gällande arbetsplatsolycka.

Under torsdagsmorgonen var mannens tillstånd fortsatt allvarlig men stabilt.

ANNONS