Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varmaste helgen hittills i Västsverige

Äntligen kommer vårvärmen! I helgen kan man räkna med sol och temperaturer upp emot 8 grader. – Det ser ut att bli riktigt härligt, säger Christoffer Hallgren, meteorolog hos vädertjänsten Foreca.

Den 27 januari i år var en riktigt varm dag. Då nådde temperaturen hela 7,8 grader i Göteborg. Och nu till helgen kommer det bli ännu varmare i hela Västsverige, på flera områden kan temperaturen sträcka sig ända upp till 8 grader.

– Om allt klaffar borde vi kunna bräcka den där temperaturen. Vi kommer förmodligen komma upp emot 8 grader, så högt har vi inte legat tidigare i januari och februari, säger Christoffer Hallgren.

Och högtrycket håller i sig hela helgen och får dessutom förnyad kraft under början av nästa vecka. I Skövde verkar de högsta temperaturerna nås under måndagen upp emot 8 grader. Men det finns också en del risk för moln.

– Vi får hoppas att det blir en hel del sol. Men det kan bli en del moln, framförallt på nätterna och de kan bli seglivade på morgonen, säger Christoffer Hallgren.

Hela mars månad har hittills varit varmare än normalt, ungefär 1 grad över normalen.

Är det slut på kylan nu?

– Nej, i slutet av nästa vecka blir det kallare luft och nordliga vindar. Man kan heller inte räkna bort att det kan förekomma snö. Man får räkna med bakslag i mars och april. Även i maj kan det komma kyligt väder, säger Christoffer Hallgren.

Men de höga temperaturerna kommer åtminstone hålla i sig under helgen och början av nästa vecka.

– Man får passa på några dagar nu. Ett tips är man hittar någon skön solvägg där man kan sitta. För där värmer det på lite extra.

Men det gäller att vara försiktig i solen.

– Man kan tänka på att ozonskitet är tunt så här tidigt på säsongen och risken för den farliga strålningen är högre. Även om solen inte är så stark är den farlig, säger Christoffer Hallgren.