I Hongkong ligger ett hus som ”bara” är 575 kvadratmeter stort, men är det näst dyraste hemmet som är till salu just nu på öppna marknaden. Prislappen ligger flera miljarder kronor.
I Hongkong ligger ett hus som ”bara” är 575 kvadratmeter stort, men är det näst dyraste hemmet som är till salu just nu på öppna marknaden. Prislappen ligger flera miljarder kronor. Bild: Landscope an affiliate of Christie’s International Real Estate

Världens dyraste hem till salu

LYXHUSET: Även i Sverige mest exklusiva hemmen blir allt dyrare. Dyrast är ett hus i Stockholm för 150 miljoner kronor. Men det är inget mot världens dyraste hem – de kostar flera miljarder för en bostad. Här listar vi några av världen dyraste hem som just nu är till salu.

ANNONS
|

Bostäder för 30-40 miljoner kronor får nog de flesta av oss att kippa efter andan. Det är hem som en väldigt liten klick människor i Sverige har råd att köpa.

Just nu ligger ett hus i Stockholm ute för 150 miljoner kronor, vilken är det högsta priset för en bostad som är till salu.

Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York säger att det finns privata hem till salu som är dyrare än så. Men de säljs då underhand. Niklas själv visar bostäder på cirka 200 miljoner kronor som inte säljs på den öppna marknaden.

Sveriges dyraste kända lägenhet i ”Continental Apartments”, i Stockholm, såldes just av Berntzon för 104 500 000 kronor, 2015. Dyraste huset ska vara Spotify-grundaren Daniel Eks bostadsköp i Djursholm förra året på över en halv miljard kronor.

ANNONS

Hur är intresset för de extremt dyra bostäderna i landet, är det något som ökar?

– Ja, vi ser en tydlig skillnad i hur många som har större och större bankkonton samt vad man vill lägga sina pengar på. Ett rejält, spännande eller spektakulärt boende är både en bra investering av sitt kapital, men kanske framförallt en investering i livskvalitet. Med allt som händer i omvärlden så vill man åtminstone ha det så bra som möjligt i sitt hem, säger Niklas Berntzon.

Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York, säljer bostäder i mångmiljonklassen. Bland annat en lägenhet i Stockholm för 104 miljoner kronor.
Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York, säljer bostäder i mångmiljonklassen. Bland annat en lägenhet i Stockholm för 104 miljoner kronor. Bild: Eklund Stockholm New York

Vilka är köparna?

– Just nu ser vi svenska köpare som sålt av hela eller delar av sitt bolag, eller fått rejäla utdelningar som de primära köparna. Vi har även en del väldigt intressanta kunder från hela världen.

Hur dyrt kan ett hem bli i Sverige tror du, finns det något stopp?

– Det enkla svaret är nej, så länge det finns en tidslinje som inte tar slut så kommer priset att fortsätta förändras. Det finns alltid risker i investeringar. Så tillfälliga stopp och ras kommer sannolikt att dyka upp med tiden. Men om du ser ett mervärde i att må bra och trivas i ditt hem, så är en bostad inte enbart en investering i pengar.

ANNONS

Här är några av världens dyraste hem som är till salu just nu:

Silicon Valley, Kalifornien

I Woodside ligger ett sprillans nytt hem på över 1 700 kvadratmeter som är till salu, enligt TopTenRealEstateDeals.com.

Totalt finns där sju sovrum och 13 badrum, flera kök, men också en större kontorsdel. I en annan del av huset ligger en skönhetssalong, ett gym och ett rum för massage. Där finns också ett biorum med pentry, en vinkällare i marmor och trä med plats för 6 000 flaskor – intill ligger en enorm lounge med en öppen spis. Inne i huset ligger ett rum med en golfsimulator där man kan öva på sina golfkunskaper.

Master suite har ordentligt med garderobsutrymme, ett stort badrum med ett marmorbadkar, ett inbyggt kylskåp, tvättstuga och öppen en spis. I närheten ligger ytterligare tre sovrum med badrum.

På utsidan ligger anlagda trädgårdar med fontäner, över fyrtio olivträd, och en rosenträdgård med över hundra rosor samt en privat vandringsled. I trädgården ligger ett soldäck med pool och bubbelpool tillsammans med flera uteplatser. Blir man hungrig när man hänger ut i solen är där byggt ett ordentligt utomhuskök med pizzaugn, en grill, kyl och en diskho.

Pris: 1 miljard kronor

Malibu Oceanfront Estate, Kalifornien

Det 1 600 kvadratmeter stora huset i Malibu har havsutsikt och en kort promenad till en privat strand. Det innehåller sex sovrum med varsitt badrum, plus fyra till och flera walk-in-closet. Där finns också flera vardagsrum med havsutsikt, stort kök, en matsal, ett frukostrum, två kontor varav ett har ett pentry, en hemmabio, ett träningsrum och hela sju öppna spisar.

ANNONS

På tomten finns ett gästhus med egen uteplats. Utsidan erbjuder flera balkonger, uteplatser med utomhusgrill, pizzaugn och en eldstad. Blir det soligt och varmt kan man ta ett dopp i poolen, och vill man värma sig finns en bubbelpool. Vill man hellre bada i havet går det en trappa ner till stranden och på vägen finns en utomhusdusch för att skölja bort sanden mellan tårna. På tomten finns och en tennisbana och en minigolfbana med nio hål.

Fastigheten är omgiven av mycket växtlighet som bland annat palmer, fruktträd, eukalyptusträd och rosenbuskar.

Pris: 1,2 miljarder kronor

Mesa Vista Ranch, Texas

På den här ranchen finns allt och lite till. Ett bostadshus är på 2 300 kvadratmeter, och har verandor och uteplatser på 900 kvadratmeter. På insidan finns bland annat sovrum, badrum, vardagsrum med två öppna spisar, matsalar, bibliotek, konferensrum, hemmabiograf för 30, vinkällare, kontor och stort kök. För den aktive finns en upplyst golfbana att träna på.

Ett annat hus har fem sovrum, lika många badrum och mycket uteplats att hänga på. Och ett tredje är på drygt 1 000 kvadratmeter med bland annat vinkällare och avsmakningsrum, träningsrum och ett stormsäkert rum.

Det fjärde huset innehåller förutom de vanliga rummen, förvaring av ammunition, gevär, hagelgevär och annan jaktutrustning.

ANNONS

På ägorna finns ytterligare ett hus som förutom sovrum även inhyser en pub.

På ranchen finns också en kennel på 1 000 kvadratmeter, flygplats och flyghangar, ett kapell, flera sjöar, dammar, vattenfall och en konstgjord bäck.

Djurlivet är rikt och man kan se hjort, fasan, vaktel, fiskar och hundratals kalkoner.

Pris: Nu 1,6 miljarder kronor, tidigare 2,1 miljarder kronor

432 Park Avenue, New York

På lyxiga Park Avenue där de rika och kända bor, ligger en skyskrapa som är 426 meter hög. På våning 96 av 96 möjliga, ligger en takvåning på 764 kvadratmeter som är till salu sedan i somras.

För att komma in i bostaden får man ta den privata hissen som går rakt upp till våningen och som är centralt placerad i hemmet. Takvåningen innehåller nio rum, varav sex är sovrum. Master-suite har fått ett vardagsrum och ett par walk-in-closets. Där finns även ett vardagsrum, sju badrum och två sminkrum, ett bibliotek, ett kök med utsikt över Central Park.

I skyskrapan finns en inomhuspool, bastu, gym, en yogastudio, massagerum, ett biorum, utomhusterrass, konferensrum, biljardrum, bibliotek, vinkällare, parkering och lekrum för barnen. För de hungriga finns en restaurang med tillhörande lounge, och säkert går det att beställa upp mat till takvåningen.

ANNONS

En köpare behöver inte lägga en enda krona på varken konst eller inredning, för den ingår i priset. Och det är inte vilken inredning som helst för den kommer från bland annat lyxmärkena Fendi, Bentley och Hermès. Filtarna från just Hermès, ligger på runt 14 000 kronor och kuddarna på närmare 6 000, så man sparar en del.

Om våningen säljs för utgångspriset blir det den näst dyraste försäljningen i New Yorks historia enligt uppgift.

Pris: 1,7 miljarder kronor

Caesarea, Israel

Palatset i Israel är inte bara dyrt, det har också en storlek som är något utöver det vanliga – 6 400 kvadratmeter. Bara hallen är på 236 kvadratmeter. Bostaden har ”bara” fem sovrum men 15 badrum, arbetsrum, flera walk-in-closets och omklädningsrum. Där finns flera vardagsrum varav ett är på 500 kvadratmeter, en bar, biljardrum med målat glastak, en matsal, frukostrum, ett kök, ett bibliotek, trädgårdsrum, vinrum, spa med gym, inomhuspool med målat glastak och spelrum/nattklubb.

På utsidan finns ett poolområde i marmor, en inbyggd stereoanläggning, stor utomhus-tv och ett par ståtliga fontäner med romerska statyer i guld.

Och apropå guld, så verkar det vara ägarens favorit i inredningen jämte marmor. För väldigt mycket har fått den ädla kulören. Lister, trappräcken, tak, golv, dörrhandtag, stuckatur för att bara nämna några av sakerna.

ANNONS

Hemmet har varit till salu i flera år, utan att hitta en köpare.

Pris: 2,3 miljarder kronor

One Hyde Park Penthouse, London

I exklusiva Knightsbridge med utsikt över Hyde Park ligger ett av Londons dyraste hem. Den här bostaden spänner över två våningar och respektive våning är på drygt 800 kvadratmeter. Takvåningen har fem sovrum, och fyra gästrum med varsitt badrum.

Där finns också spa och gym, bastu, massagerum, område för manikyr och pedikyr, biorum, en cocktailbar, ett tempererat vinrum med plats för 750 flaskor, matsal och två terrasser som går längs med våningen. Lyxvåningen har även ett spelrum, champagnerum, en öppen spis i glas i vardagsrummet, bibliotek, pool, ett japanskt-inspirerat kök och stora walk-in-closets. De har inte snålat på inredningen då där är mycket marmor och kristall.

Gillar man lyxshopping är det bara några minuters promenad till det anrika varuhuset Harrods, och andra märkesbutiker.

Säljs den för utgångspriset blir våningen den dyraste som någonsin sålts i Storbritannien.

Pris: 2,3 miljarder kronor

Vardagsrummet har fönster som går från golv till tak och utsikt över gröna Hyde Park.
Vardagsrummet har fönster som går från golv till tak och utsikt över gröna Hyde Park. Bild: Julian Abrams

Middle Gap Road, Hongkong,

I Hongkong ligger ett till synes oansenligt och litet hus till salu, men det är galet dyrt. Man brukar säga att läget är viktigt för en bostad, och huset ska ligga i ett av de mest eftertraktade och exklusiva områdena i Hongkong. Tidigare har ett hus i samma område sålts för över sex miljarder kronor. Huset är byggt 1991 och är på 575 kvadratmeter fördelade på två våningar. Det har fyra sovrum, fem badrum, vardagsrum, matsal, garage för två bilar, och delvis havsutsikt.

ANNONS

Trädgården är på 660 kvadratmeter och ha ett insynsskyddat poolområde. Trots det fina området är huset svårsålt och har legat ute till försäljning i flera år. Kanske beror det på priset.

Pris: 4,6 miljarder kronor

Villa Aurora, Rom

Inte så långt från Spanska trappan i Rom ligger Villa Aurora som byggdes 1570. Bostaden som är på cirka 2 700 kvadratmeter och har elva sovrum, har varit i familjen Ludovisis ägo sedan 1621. På grund av en arvstvist mellan nuvarande ägaren prinsessan Rita Boncompagni Ludovisi och hennes döda mans barn, har en domstol beslutat att Villa Aurora ska säljas på auktion.

Det privata palatset har inte mycket lyx och moderna saker, men är fylld av näst intill ovärderliga takmålningar, statyer och andra konstverk. Som en takmålningen av 1500-tals konstnären Caravaggio som upptäcktes först i slutet av 1960-talet. Bara den är värderad till över tre miljarder kronor.

De senaste åren har ännu fler konstverk upptäckts, bland annat en freskmålning av 1800-talskonstnären Pietro Gagliardi bakom ett undertak. Där finns även brev skrivna av Marie Antoinette och en Michelangelo-staty i trädgården.

Det ryktas om att Bill Gates och sultanen av Brunei är sugna på ett köp, men när palatset fanns att buda på i januari kom inga bud in. Nytt försök blir det i början av april. Men det räcker inte att vara miljonär för ett köp, för förutom att betala några miljarder förbinder sig den nya ägaren att förbinder sig att renovera och restaurera fastigheten för cirka 115 miljoner kronor.

ANNONS

Pris: Utgångspris är 5 miljarder kronor, men bud ner till 3,7 miljarder accepteras.

På grund av en arvstvist ska Villa Aurora i Rom säljas på auktion. Utgångspriset är fem miljarder kronor, men de kan sträcka sig ner till 3,7 miljarder kronor. Då får man en takmålning av Caravaggio, som bara den är värderad över tre miljarder. Arkivbild.
På grund av en arvstvist ska Villa Aurora i Rom säljas på auktion. Utgångspriset är fem miljarder kronor, men de kan sträcka sig ner till 3,7 miljarder kronor. Då får man en takmålning av Caravaggio, som bara den är värderad över tre miljarder. Arkivbild. Bild: Victor Sokolowicz

LÄS MER:Pampiga lyxvillan i Hanhals till salu – blev klickmagnet på Hemnet

LÄS MER:Robert Danielsson föll pladask för sitt ödehus – följ hans väg mot ett liv på landet

LÄS MER:"Husdrömmar" med stress och lycka i Veddige

ANNONS