Donald Trump på valmöte i Virginia dagen efter tv-debatten med president Joe Biden.
Donald Trump på valmöte i Virginia dagen efter tv-debatten med president Joe Biden. Bild: Steve Helber/AP/TT

Trump skadeglad efter Bidens missar

Expresidenten Donald Trump döljer inte sin skadeglädje över president Joe Bidens svaga, enligt flera bedömare katastrofala, insats i tv-debatten häromdagen.
"Grovt inkompent" och "ett kraschat tåg", är några av Trumps omdömen om Biden.

ANNONS

– Det varje väljare borde fråga sig är inte om Joe Biden kan klara en debatt på 90 minuter utan om Amerika kan överleva fyra år till med tjyvaktige Joe Biden i Vita huset, sade Trump under en kampanjmöte i Chesapeake i Virginia.

Enligt Politico beskrev Trump valet i november som ett val mellan "styrka och svaghet, kompetens och inkompetens".Trump fortsätter att falskt påstå att presidentvalet 2020, då Biden besegrade honom, var riggat för att Biden skulle vinna.

Trump gläder sig över ett utslag från Högsta domstolen som kan göra det svårare att döma ett antal av dem som åtalats för att ha försökt hindra fastställande av rösträkningen i presidentvalet 2020 vid stormningen av kongressen den 6 januari 2021. Han kallade de som dömts och åtalats för "6 januari-gisslan".

ANNONS

– De borde frige dem nu för vad de har fått utstå, sade Trump och tillade att utslaget var ett mycket bra beslut för människor som, enligt Trump, blivit fruktansvärt illa behandlade.

Trump sade att han inte tror att Biden kommer att stiga åt sidan som kandidat för Demokraterna, trots den hårda kritiken mot hans vacklande, ibland osammanhängande och åldersmärkta debattinsats.

ANNONS