En terminal på Köpenhamns flygplats utrymdes efter att en svensk resenär sagt att hans väska innehåller en bomb. Enligt Köpenhamspolisen ska mannen ha menat det som ett skämt.
En terminal på Köpenhamns flygplats utrymdes efter att en svensk resenär sagt att hans väska innehåller en bomb. Enligt Köpenhamspolisen ska mannen ha menat det som ett skämt. Bild: Johan Nilsson/TT

Svensk skämtade om bomb i väskan – Kastrup utrymdes

En terminal på Köpenhamns flygplats utrymdes efter att en resenär sagt att hans väska innehåller en bomb, skriver danska TV 2.

ANNONS

En man som höll på att checka in sitt bagage vid flygplatsen Kastrup i Köpenhamn blev tillfrågad vad som fanns i den. Han ska då ha svarat att han hade en bomb.

Terminal 2 spärrades av och alla flygplatsanställda och resenärer evakuerades. Bombexperter kallades in för att undersöka mannens bagage.

Vid halv elva meddelar Kastrups presstalesman Lars Lemche att polisundersökningen är över och att resenärer och anställda återvänder till terminalen. Händelsen varade ungefär 20 minuter och ska inte ha stor påverka flygtrafiken.

– Bara mindre förseningar i så fall, om några, säger Lars Lemche.

Skulle vara ett skämt – mannen arresteras

Köpenhamnspolisen uppger att polisinsatsen var kort, då mannen förklarade att han hade menat det som ett skämt.

ANNONS

– Tydligen hade någon, som ett skämt, sagt att det var en bomb i hans väska. När något sådant händer måste vi reagera på det, säger en person från Köpenhamnspolisen.

Polisen har undersökt innehållet väskan och kommit fram till att det var ofarligt.

– Vi vill betona att man inte ska skoja om detta på en flygplats för vi måste ta det på allvar, säger personen.

Mannen med väskan är svensk, uppger Köpenhamnspolisen. Han är nu gripen misstänkt för olaga hot.

ANNONS