En man i Australien tvingas böta efter att ha surfat med sin pytonorm. Arkivbild.
En man i Australien tvingas böta efter att ha surfat med sin pytonorm. Arkivbild. Bild: Caleb Jones/AP/TT

Surfade med sin pyton – nu måste han böta

Med sin pytonorm Shiva runt halsen tog mannen en tur på surfbrädan i Rainbow Bay i australiska Gold Coast. Det skulle han inte ha gjort, enligt myndigheterna som fick nys om utflykten via sociala medier.
Nu tvingas Shivas ägare böta.

ANNONS
|

Det är inte ovanligt med hundar som hänger med på surfbrädan, och i australiska Gold Coast finns till och med en surfande anka, men när en man tog med sin pytonorm på surfbrädan fick myndigheterna nog. Han saknade nämligen tillstånd att ta ormen från hemmet.

Treåriga centralaustraliska diamantpytonormen Shiva har surfat minst tio gånger, skriver australiska ABC News, och är enligt ägaren en naturbegåvning.

– Jag har alltid tagit med henne till stranden och hon älskade att simma i vattnet, så en dag bestämde jag mig för att ta med henne på en surftur och hon älskade det, säger han till tidningen.

ANNONS

Nu tvingas ägaren böta 2 322 australiska dollar, cirka 16 700 kronor, för tilltaget. Miljömyndigheten i delstaten Queensland poängterar att de flesta ormar i allmänhet undviker vatten.

"Pytonormen ansåg antagligen att vattnet var extremt kallt, och de enda ormarna som borde vara i vattnet är havsormar", skriver myndigheten i ett uttalande.

Centralaustraliska diamantpytonormar är inte giftiga. De blir ofta två meter, ibland upp till tre meter långa och dödar sina byten genom att krama dem till döds. Ormarna äter främst fåglar, ödlor och andra mindre däggdjur.

ANNONS