En soldat från Sydafrikas nationella försvarsstyrka patrullerar i kåkstaden Diepsloot. Bilden är tagen tidigare, i samband med en nedstängning under pandemin. Arkivbild.
En soldat från Sydafrikas nationella försvarsstyrka patrullerar i kåkstaden Diepsloot. Bilden är tagen tidigare, i samband med en nedstängning under pandemin. Arkivbild. Bild: Themba Hadebe/AP/TT

Sju män brända till döds i Sydafrika

ANNONS

Polisen i Sydafrika har inlett en mordutredning och satt in extra bevakning efter att sju förkolnade kroppar hittats i en av landets mest våldsamma kåkstäder Diepsloot, norr om Johannesburg.

Det första larmet som rörde två brända kroppar kom in till polisen på fredagskvällen. På lördagsmorgonen hittades ytterligare fem kroppar på en hög tegelstenar i ett öde område i närheten. De döda var fem män, alla i 20-årsåldern, som enligt uppgift ska ha bundits och bränts till döds.

– En preliminär undersökning tyder på att offren i båda incidenterna överfölls och brändes av mobben, säger polisens talesperson Mavela Masondo till AFP.

ANNONS

Enligt polisen har inget motiv för morden ännu kunnat bekräftas.

I kåkstaden Diepsloot, med över 350 000 invånare, är antalet mord och våldtäkter högt. Sett till hela landet skedde i genomsnitt 68 mord om dagen i Sydafrika under årets andra kvartal, en ökning med nästan 20 procent jämfört med samma period 2019.

ANNONS